Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, basın toplantısı düzenledi. Doğan, seçim sürecinde Kürtçe ile ilgili konuşmaların ve propaganların artığını belirterek çağrıda bulundu. Doğan, şunları dile getirdi:

"Bir anda herkesin Kürtçe konuşası tuttu. Parlamentoda X diye bilinmeyen bir dil olarak geçer. TBMM'de mikrofonların kapatıldığı bir ülkede bilinmeyen bil bir anda bilinen dile dönüşmüş durumda. Tam da seçimler öncesi. Her seçim öncesi akla Kürtler ve Kürtçe gelmiş. Daha geçen hafta Kürtçe tiyatro, Kürtçe müzik neredeyse yasak. Kürtçe konserler yasaklanıyor bu ülkede. Ama bir tek partiye bütün bunlar serbest. Bu konudaysa samimiyseniz, anadil önündeki engelleri kaldırmak istiyorsanız yasal düzenlemeler yapın. Yıllarca yaptığımız çağrılara yasalarla karşılık verin”

'HÜDA PAR BİR DEVLET AKLININ APARATI DEĞİLSE NEDİR?'

Batman’da DEM Parti’nin adayı Mehdi Öztüzün’ün HÜDA PAR’ın adayı Serkan Ramanlı ile verdiği fotoğraf karesine ilişkin de açıklamada bulunan Doğan, şöyle konuştu:

“HÜDA PAR bir devlet aklının aparatı değilse nedir? Böyle bir stratejik aklı reddeder, buna karşı mücadele ederiz. Söz konusu parti ile geçmişi ile yüzleşmeyen bir parti ile siyasi muhataplık kurmamız söz konusu olamaz. Ortada bunca acı bir arka plan varken, bunlarla yüzleşmeden bugünü ve geçmişi görmeyen bir yaklaşımı reddederiz. Geleceğin inşası için geçmişi bilmek gerekir. Dünden bugüne bedel ödeyen bir gelenek olarak bir fotoğraf için kıyamet koparamıyoruz, bunun bir fotoğraf karesinden ibaret olmadığını hatırlatmak isteriz”