İki yıl önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kapatılan Şehir Üniversitesi hakkında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, paylaşım yaptı. “Siz Şehir Üniversitesi'ni kapattık sandınız ama yanıldınız” ifadelerini kullanan Davutoğlu, “Kapatarak, yıkarak hiçbir yere varamayacaksınız." dedi.

Davutoğlu şu şekilde paylaşım yaptı:

“Kapatarak, yıkarak hiçbir yere varamayacaksınız. Siz Şehir Üniversitesi'ni kapattık sandınız ama yanıldınız. Şehir bugün de yarın da zihinlerde, kalplerde hep dimdik ayakta olacak ve bir gün mutlaka ihya edilecek.”

"NE OLMUŞTU"

Erdoğan, yaptığı açıklamada, “Şehir Üniversitesi’nin tahsisini Başbakanlığım döneminde yapan benim. Daha sonrasında malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürmüştür. Hiçbir üniversitenin daha önce mülkiyet devri olmamıştır. Öksüz ve yetimin hakkını orada gözetmeksizin devir gerçekleştirdiler. Bunlar Halkbank’ı da dolandırmaya çalıştılar. Banka bunlara ciddi bir kredi veriyor fakat ödeme planlarında bunlar bankaya ödeme gerçekleştirmiyorlar” ifadelerini kullanmıştı.