HABER: ESRA TOKAT

Ankara Barosu Demokratik Sol Avukatlar Grubu Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan Şenal Sarıhan, "Baroda yeni bir dönemi açabilmek ve ileri, çağdaş, demokratik, adil bir sistemin ülkemize de hakim olmasını sağlayabilecek adımlar atmak için aday adayı olduk" dedi.

"BAROLAR ÜLKENİN ADALET SİSTEMİNİ OMUZLARINDA TAŞIYOR"

Ankara Barosu Başkanlığı için Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan aday adaylığını açıklayan eski CHP Milletvekili Şenal Sarıhan dokuz8HABER'e değerlendirmelerde bulundu.  Ankara Barosu'nın bir başkent barosu olması nedeniyle önemli özellik taşıdığını kaydeden Av. Sarıhan, "Bütün barolar önemlidir çünkü  barolar ülkenin adalet sistemini omuzlarında taşıyan demokratik kitle örgütleri ve meslek örgütleridir" dedi. 

"ANKARA BAROSU'NUN İNSAN HAKLARI KONUSUNDAKİ TUTUMU KAYGIYA NEDEN OLDU"

Ankara Barosu'nun çok yakın tarihe kadar adalet görevinde herhangi bir ihmale yol açmadığını kaydeden Av. Sarıhan, neden aday adayı olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Fakat son dönemde Ankara Barosu özellikle temel insan hakları, kadın hakları ve politik hakların savunulması konusunda ne yazık ki yeterli adım atmadı. Bu durum Ankara gibi TBMM ile yan yana olan yasaların daha ileri, daha çağdaş ve daha demokratik olması konusunda hemen katkı sunabilecek olan Ankara Barosu'nun geri çizgide varlığını sürdürmesi grubumuzda bir kaygıya neden oldu. Bizler de bu kaygı doğrultusunda birlik çerçevesi içinde  temel insan haklarını, çocuk haklarını, kadın haklarını savunmak üzere adaylığımızı koyduk."

Şenal Sarıhan

"DAHA İLERİ, DAHA ÇAĞDAŞ VE DAHA DEMOKRATİK BİR SİSTEMİN ÜLKEMİZDE DE HAKİM OLMASI İÇİN"

"Ülkemizdeki ortamdan en fazla etkilenmiş olan genç avukat arkadaşlarımızın özellikle işsizlikle verdiği mücadele, açlıkla verdiği mücadele karşısında onların yanında yeni olanaklar yaratmak üzere ortaklığa ve kolektifliğe gereksinim olduğunu düşünüyoruz" diyen Av. Sarıhan, "Bu nedenle de arkadaşlarımız ve bizler baroda yeni bir dönemi açabilmek ve ileri, çağdaş, demokratik, adil bir sistemin ülkemize de hakim olmasını sağlayabilecek adımlar atmak için aday adayı olduk" ifadelerini kullandı.

Demokratik Sol Avukatlar Grubu, başkan adayını belirlemek üzere 2 Haziran’da ön seçim yapacak.