Haber: Ümit İşbakan

Geçtiğimiz günlerde Perşembe Kent ve Doğa Gönüllüleri adı altında birleşen sakinler ORÇEV (Ordu Çevre Derneği) ve Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanının da katıldığı bir toplantı düzenleyerek projenin hem doğaya hem de yaşam alanlarına ne gibi etkileri olacağı konusunda bilgilendiler.

Yapılacak işler ve görev dağılımı için ikinci kez bir araya gelen Perşembe Kent ve Doğa Gönüllüleri, projenin halka duyurulması ve hukuki işlemlerin başlatılması için harekete geçti. Ordu Çevre Derneği’yle birlikte “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açılacak davada yer alacak olanlar Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Avukatı Haluk Türkmen’e vekalet vermeye başladı.

Ordu Perşembe

Ayrıca Perşembe Kent ve Doğa Gönüllüleri WhatsApp Grubu oluşturuldu. Çalışmaları yürütmek için oluşturulan kurulda ise Atilla Özova, Ayşe Nur Aydın, Çetin Güler, Enver Başçınar, Gül Ersan, Leyla Günay ve Mustafa Topal yer aldı.

Yapılan toplantı hakkında bilgi veren Atilla Özova “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunulan proje bakanlıkça incelenip değerlendirildikten sonra Ordu Valiliği tarafından 16 Ocak 2024 tarihinde ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Gerekli Değildir kararı verildi. Kararı ÇED Duyurularından öğrenen yaşadığı şehre duyarlı Perşembe sakinleri olarak bir araya gelerek projeyi inceledik. Projeye göre ilçe merkezine çok yakın bir taş ocağından alınacak taşlarla, 660 metrelik kıyı şeridinde şev altında ve şev üstünde olmak üzere toplamda 100.942 metrekarelik alanda 217.205 metreküplük dolgu yapılacaktı. İlçe merkezinde yer alan Düz Mahalle’de, yerleşim yerine 25 metre mesafede yapılması planlanan dolguya ilçe halkının ihtiyacı olmadığına ve ilçenin çözülmesi gereken daha acil sorunlarının bulunduğuna dikkat çekildi.” dedi.