Van'ın Erciş ilçesinde Milletvekilleriyle birlikte gerçekleştirmiş oldukları bir esnaf ziyaretinde Organize Sanayi Sitesi’nin yapımına sağlamış olduğu katkıdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden AKP Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam görevden alındı.

Sağlam görevden alınma gerekçesine ilişkin yaptığı açıklamada Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ı suçlayarak ziyarette ‘Nasıl bana teşekkür etmezsin, sen Cumhurbaşkanıyla birlikte Erciş balık bendinde balık mı tutun...’ ifadeleriyle kendisini azarladığını ifade etti.

CUMHURBAŞKANIYLA BALIKMI TUTTUN

Sağlam “Milletvekili Arvas,İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin önünde ‘Nasıl bana teşekkür etmezsin, sen Cumhurbaşkanıyla birlikte Erciş balık bendinde balık mı tutun, Cumhurbaşkanının arkadaşı mısın ki, Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorsun. Bu yatırımı ben getirdim, benim adımı nasıl anmazsın, ben AK Parti'yi sırtımda taşıyorum. AK Parti beni sırtında taşımıyor, benim AK Parti'ye ihtiyacım yok’’ gibi ifadelerle azarlandığını öne sürdü.

GÖREVDEN ALINAN SAĞLAM AKP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ

Görevden alınmasının ardından ilçe binasında açıklamada bulunana Nedim Sağlam, geçmişten bugüne kadar AKP çalışmaları içinde yer aldığını ifade ederek, 5 yıl belediye meclis üyeliği, 2 dönem İlçe Seçim Koordinasyon Başkanlığı ve 2 yıl ilçe başkanlığı görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getirdiğini hatırlatarak bu süre içinde ,“Hiçbir kirli ilişkinin içinde yer almadım” dedi.

Sağlam görevden alınma gerekçesini şu ifadelerle sıraladı: “ 20 Mayıs 2020 tarihinde Erciş Organize Sanayi Bölgesine İlçe Teşkilatımız olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Yaptığımız ziyaret esnasında yapmış olduğum konuşmamda Sayın Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğimi belirttim. Organize Sanayisi ziyaretinden sonra, Van Milletvekili Abdulahat ARVAS,  İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin önünde ‘’Nasıl bana teşekkür etmezsin,  sen Cumhurbaşkanıyla birlikte Erciş balık bendinde balık mı tutun, Cumhurbaşkanının arkadaşı mısın ki, Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorsun, Bu yatırımı ben getirdim, benim adımı nasıl anmazsın, ben AK Parti'yi sırtımda taşıyorum, AK Parti beni sırtında taşımıyor, benim AK Parti'ye ihtiyacım yok’’ gibi söylemlerde bulundu ve devamında aleyhimde karalama kampanyalarına, iş yaptırmamaya, sürekli partiyi zedeleyerek, parti içerisinde ve halk içerisinde, Milletvekili ve Ak parti  kurumsal kimliğine yakışmayacak davranışlar sergiledi. Memleketimiz için her türlü çabamıza rağmen ara yolun bulunması gerektiğini belirtmemize rağmen maalesef kibrini ve egosunu yenemeyerek bu şekilde hareket etmeye devam etti. Organize Sanayi Sitesindeki ziyaretimde yanımda yer alan ilçe teşkilatımızla defalarca bir araya gelmesine rağmen bu tavrını sadece bana karşı sürdürdü.

‘KURUMLARA BASKI YAPILDI’

Sağlam açıklamasının devamında AKP genelinde olduğu gibi Van İl ve Erciş İlçe örgütleri içinde de bir çatışma yaşandığına dikkat çekti. Sağlam, ”Bizler halkın sorunlarını çözmek için mücadele ederken, bunlar halkın sorunlarını çözmemize müsaade etmediler, kurumlara baskı yaparak, bu adamı dinlemeyin ve dediği sorunları çözmeyin dediler. Sivil siyaset yapmak yerine, halkla birlikte yol almak yerine, siyaset dışı unsurlarla hareket ettiler. Ama biz her zaman halktan bağımsız siyaset yapmayacağımızı ve halkın emrinde siyaset yapacağımızı belirttik. Liyakat esaslı çalıştık, halkı ötekileştirmeden parti gözetmeksizin herkese eşit davrandık. Aldığımız her karar da liyakat gözettik ama ne yazık ki gelinen bu noktada halk nezdinde hiçbir sıkıntı yaşamazken, herhangi bir yolsuzluk, herhangi bir yanlış olmamasına rağmen sırf bir teşekkür uğruna, Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın parti mensuplarını da etkisi altına almasından dolayı yoğun bir baskı altında kaldık.

Baskılara boyun eğmememize yine de halkımız için çalışmaya devam etmemize rağmen, Van Milletvekilleri genel merkeze ‘’Eğer Nedim Sağlam varsa biz yokuz’’ çıkışında bulunacak kadar gözlerini karartmışlardır. Bunun üzerine ilgili vekillerin yoğun manipülasyonundan ötürü genel merkezde sağlıklı bir karar alamamış, kamuoyunun ve halkın fikirleri alınmadan bu kadar çalışma ve emek yok sayılmıştır.” Dedi.

GÖREVDEN ALMAYA TEPKİ GÖSTEREN 1175 KİŞİ AKP’DEN İSTİFA ETTİ

Sağlam’ın görevden alınmasına tepki gösteren, Erciş AKP Kadın Kolları Başkanı Nesibe Beyaztaş, 45 üye 101 sandık sorumlusu ve 1029 mahalle temsilcisi AKP üyeliklerinden istifa etti.

Sağlam’ın ilçe başkanlığı görevini yürüttüğü dönemde HDP’li yöneticiler, KHK ile görevden uzaklaştırılanlar, Cumhurbaşkanına hakaret ve örgüt üyeliği suçlaması ile araması bulunan kişiler de olmak üzere  on binlerce kişi habersizce AKP’ye üye yapılmıştı.