DOKUZ8 - FATOŞ ERDOĞAN

Cumartesi Anneleri, Hakikat ve Adalet talebiyle kayıplarla buluşma mekanı Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi Anneleri 980. hafta buluşmasında Güçlükonak Katliamı’nda kurşunlanarak, yakılan 11 kişi için adalet talebinde bulundu.

Cumartesi Anneleri adına basın açıklamasını gözaltında kaybedilen Hasan Ocak'ın kardeşi Maside Ocak okudu.

"980. haftamızda, 28 yıl önce gözaltına alınan 11 kişinin bir minibüs içerisinde kurşunlanıp, yakılmasıyla sonuçlanan Güçlükonak Katliamı için adalet istiyoruz. Bu katliamın detaylarını açığa çıkartarak, faillerin üzerindeki cezasızlığı sona erdirerek, adaletin sağlanması görevinizi yerine getirin. Kayıp yakınlarının adalet ve dürüstlük beklentilerine cevap vermek için gerekli adımları atın. 

Kaç yıl geçerse geçsin Güçlükonak Katliamında katledilen 11 insanımız için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin evrensel hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz."

KATLEDİLEN AHMET KAYA'NIN KIZLARI KONUŞTU

Güçlükonak Katliamı’nda katledilen Ahmet Kaya'nın kızları Leyla Kaya ve Emine Kaya Galatasaray Meydanı’ndan seslendi.

Leyla Kaya, "Gözümün önünde babam askerler tarafından yakalandı. Babamızın arkasından ağladığımız için dalga geçtiler. 8 yaşında babasız, yetim kaldık. Aç kaldık, susuz kaldık, okuyamadık kimin hakkı vardı bunu bize yaşatmaya adalet istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Emine Kaya ise, "Babamızı katledip yaktılar. Katlettikten sonra neden yaktınız? Bu ayıbınızı nasıl örteceksiniz. Biz bu ayıplarının örtbas edilmemesi ve adaletin sağlanması için buradayız. Ne yazık ki bu ülkede adalet yok. Bu olay yaşandığında küçücük bir çocuktum. Kimse ölmesin ve katliamlar yaşanmasın artık. Nereye kadar bu katliamlar devam edecek ve daha ne kadar zaman küçücük çocuklar ağlayacak. Yetkililere sesleniyorum artık bu ölümler dursun ve barış sağlansın." dedi.