Çukurova Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verilen meslek kursları, birçok kadına yeni iş kapısı açıyor. Son dönemin en çok ilgi gören eğitimlerinden kuaförlük ve cilt bakımı kursunda kadınlar, teorik bilgileri uygulamalarla pekiştirerek mesleğin inceliklerini öğreniyorlar.

Çukurova Belediyesi'nin açtığı meslek kursları hem istihdama ve ülke ekonomisine destek oluyor hem de vatandaşların yeni beceriler kazanıp yeteneklerini keşfetmesine olanak sağlıyor. 

Tesisler Müdürlüğü’nün, Çukurova Halk Eğitim Merkezi’nin iş birliğiyle açtığı ücretsiz mesleki kurslardan Kuaförlük, Cilt bakımı ve Protez tırnak eğitimleri kadınların yeni gözdesi oldu.

Kurslar hakkında bilgi veren usta öğretici Cansu Özkan, ara eleman bulmakta sorun yaşayan mesleklerin başında gelen kuaförlük için eleman yetiştirdiklerini, verdikleri cilt bakım ve protez tırnak eğitimleriyle kadınların buradan meslek sahibi olarak ayrıldığını anlattı. Mezun olan ve MEB onaylı sertifikalarıyla kendi iş yerlerini açanların da olduğunun altını çizen Özkan, kurslara üniversite mezunu kadınların da kızıyla beraber meslek öğrenmek için gelen annelerin de olduğunu söyledi. 

BAŞKAN SONER ÇETİN: "KADINLARIMIZ HEM ÖĞRENİYOR HEM DE KAZANIYOR"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kadınların öğrenerek, üretime ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını hedeflediklerini belirterek, meslek ve hobi kurslarının önemine dikkat çekti. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlerin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanarak, kendi iş imkanlarını oluşturabileceklerinin altını çizen Çetin, Çukurovalılar'ın büyük ilgi gösterdiği meslek ve hobi kurslarıyla, binlerce vatandaşa yeni iş imkanları oluşturduklarını söyledi. Başkan Soner Çetin, tüm Çukurovalı kadınları, Tesisler Müdürlüğü’nün açtığı kurslara davet etti.