Belediye ve NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin iş birliği ile ilçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Geçen senelerde yine NKÜ Mühendislik Fakültesi ortak çalışmasıyla hayata geçirilen ‘Koku Derecelendirme (KODER) Mobil Uygulama Projesi’ ve ‘Sürdürülebilir Ulaşım Sistemi İçin Şehir İçi Toplu Taşıma Hatlarının Modellenmesi ve Optimizasyonu Projesi’ sürerken, NKÜ ve Çorlu Belediyesi arasında yeni bir iş birliği protokolü daha imzalandı. Düzenlenen törenle, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve NKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer protokolü imza altına aldı.

Protokol kapsamında Çorlu’da yaşayan yurttaşların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına katkı sağlayacak, aynı zamanda belediyenin misyon ve vizyonuna da uygun olacak proje fikirleri NKÜ Mühendislik Fakültesi’nce hazırlanacak ve Çorlu Belediyesi proje kuruluna sunulacak. Belediye yetkilileri projeleri inceleyerek, kente ve belediye bütçesine uygun olan projeleri hayata geçirmek için çalışmalara başlayacak.

İş birliği protokolü hakkında konuşan Başkan Sarıkurt, şunları söyledi:

“Her gün büyüyen ve gelişen kentimiz beraberinde pek çok sorunu da getiriyor. Bizler Çorlu Belediyesi olarak kentimizin sorunlarına çözüm arıyoruz ve değerli bilim insanlarımızla ortak projelerde buluşarak Çorlumuzda yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer’e, değerli öğretim üyelerine projelere verdikleri emek ve kentimize sağladıkları katkı dolayısıyla teşekkür ediyorum.”