İzmir'in Buca ilçesinde 21 Nisan'da SMA ve lösemili hastalar için bağış toplayan S.A.D. isimli kadına cinsel saldırıda bulunan okul servisi şoförü Ercan Çelik hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Bayraklı Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taraf avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, tutuksuz yargılanan fail erkek hazır bulundu. Ayrıca davayı kadın örgütleri de takip etti. 

Mahkemeye telefon kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporunun yanı sıra Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunun da ulaştığı aktarıldı. ATK raporuna göre kadından alınan örneklerde, fail erkeğe ait DNA örneği tespit edildi. 

TANIK DİNLENME TALEBİNE RET

Duruşmada ilk olarak söz alan müşteki avukatı, tanık olarak kadının eşi ve daha sonra yaşadığı psikolojik duruma şahit olan arkadaşının dinlenmesini talep etti. Bu talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Müşteki avukatı ayrıca kadının, failin akrabaları tarafından aranarak davadan vazgeçirilmek istendiğini dile getirerek, failin benzer suç içeriğine sahip adli sicil kaydının da bulunduğunu belirtti. 

DELİL KARARTILDI

Avukat ayrıca kadına ait darp görüntülerinden oluşan dosyayı mahkemeye sundu. Müştekinin diğer avukatı ise faile ait telefondaki kayıtların fail tutukluyken silinerek delil karartıldığını aktardı. Suçun sabit olduğu, sanığın tespit tutanağında sarf ettiği cümlelerde suçu itiraf ettiğini kaydeden avukat, failin tutuklanmasını talep etti.

KADINI SUÇLADI

Fail erkek Ercan Çelik ise suçsuz olduğu yönünde savunma yaptı. Sanık avukatları da kadının psikolojik hastalıklarının olduğunu ileri sürerek, mahkemeye sunulan darp fotoğraflarının başka bir zamana ait olduğunu iddia etti. Sanık avukatları ayrıca fail hakkında çıkan haberler ve paylaşımlar nedeniyle masumiyet karinesinin çiğnendiğini belirterek, duruşmaların kapalı yapılmasını ve müvekkillerinin mahkemeden vareste tutulmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAK

Savcı verdiği mütalaada telefon kayıtlarına ilişkin sunulan bilirkişi raporunda kayıtların silinmesine hakkında çelişkinin giderilmesi için detaylı raporun alınmasını istedi. Mahkeme heyeti ise verdiği aranın ardından oy birliğiyle ilk duruşmada serbest bırakılan failin tutuksuz yargılanmasının devamına karar verirken, duruşmaların kapalı tutulmasına ve failin vareste tutulması taleplerini ise reddetti. 

Bilirkişi raporunun alınmasını da talep eden mahkeme bir sonraki duruşmayı 20 Aralık tarihine erteledi.