Çeviri: Dokuz8Haber

Çinli bilim insanları, seks yapmak için uzaya maymun gönderme planı yaptıklarını açıkladı. Araştırma, hayvanların mikro yerçekimine ve diğer uzay ortamlarına nasıl uyum sağladığına dair bilgiyi geliştirmek için Çin'in yeni Tiangong uzay istasyonu üstünde gerçekleşecek.

 Nottingham Üniversitesi'nde üreme ve gelişim fizyolojisi alanında doçent olan Adam Watkins, Newsweek'e verdiği demeçte, "Sıfır yerçekiminde seks yapmak oldukça zor olabilir. Meydana gelen kan basıncı değişiklikleri nedeniyle uzayda ereksiyon elde etmenin dünyadakinden daha zor olması mümkün" diye konuştu.

Watkins'in yorumu şu ifadelerle sürdü:

"Hayvanları uzayda hamile bırakmak mümükn olabilir ama hamileliği sürdürmek zor. Embriyolar sıfır yerçekiminde gelişmeyi sevmiyor gibi görünüyor, bu da büyümeye devam etme ve sağlıklı canlılara yol açma olasılıklarının daha düşük olduğu anlamına geliyor. Uzaydaki embriyolar da genetik anormalliklere karşı savunmasız olabilir. Dünyada, güneşten gelen en zararlı radyasyondan atmosferimiz tarafından korunuyoruz. Uzayda, bu koruma ortadan kalkmıştır. Bu nedenle, uzayda zararlı kozmik ışınlara maruz kalma çok daha fazladır ve bu, hem astronotlardaki hem de hassas embriyolardaki hücrelere zarar verebilir, yani gelişmeyi durdurabilir."

Daha önce benzer bir fare deneyinin yapıldığını hatırlatan Watkins "Maymunlar farelerden daha zeki hayvanlar olduğundan, doğal davranışları uzaya fırlatılarak daha fazla bozulabilir. Bu yüzden maymunları hamile bırakmak şöyle dursun, ilk etapta çiftleşmelerini sağlamak daha zor olabilir." yorumunu yaptı.