"Bizim toplum ekmekle doyduğu için böyle 20 sene başında yöneticiler duruyor" sözlerinin ardından AKP'liler tarafından hedef gösterilerek gözaltına alındıktan sonra 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek tutuklanan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın oğlu Kerem Kolivar, tutuklama kararına tepki gösterdi.

Sözcü'den Fırat Fıstık'a konuşan KeremKolivar, karara itiraz edeceklerini söylerken gözaltı gerekçesiyle tutuklama gerekçesinin farklı olduğunu söyledi.

Kerem Kolivar, şunları kaydetti:

"Önce şunu vurgulamak isterim. Gözaltı olacaksa, bir sakınca görülüyorsa savcılık ifadeye çağırır biz de gider ifademizi verirdik. Ancak bu yapılmadı ve babam ifadeye çağırmadan apar topar gözaltına alındı. Bir gün önce biz taahhütnameyle ifadeye gelebileceğimizi ifade etmiştik. Babamın bypassı var, şeker hastası, kalbinde stent takılı. Bir de sendika başkanı zaten açıklamalar yapıyor, kaçma durumu yok. Sabah gelelim diyoruz ama buna izin vermiyorlar.

Gözaltına alındığı suçtan hiçbir şey bulamayınca başka bir suç bulunuyor hemen ve tutuklanması sağlanıyor. ‘Türk milletine hakaret' suçunu es geçip cumhurbaşkanına hakaretten işlem yaptılar ve tutukladılar. En başta bu suçtan dolayı gözaltına çağrılsaydı en azından böyle bir iddiada bulunuldu derdik. Giderdi onun ifadesini verirdi. Başka suçtan dolayı çağırıp başka suçtan tutuklanıyor."

Karar sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada "Kin ve nefret söylemi diye adliyeye çağırıp daha sonra hiçbir şey bulamayıp hadi kendime bir hakaret uydurayım deyip de alıyorsanız şu binaya da gerek yok. Bu masrafa da gerek yok. Yazın bize şu kadar ceza yedin diye yollayın, tebliğ edin. Kimse de yorulmasın" açıklamasını hatırlatan Kolivar, şunları söyledi:

"Ben de bu yüzden ‘Bu adliye binalarına gerek yok, kararı verin kimse uğraşmasın' dedim. Size soruyorum; ‘Milletin … koyacağız' diyene soruşturma başlatıldı mı? Bu Türk milletine en ağır hakaret değil mi? Araplara mı aborjinlere mi söylendi bu söz?"

"BABAM BU KARARI BEKLİYORDU"

Babasının gözaltı ve duruşma süresince neler yaşadığını ve neler hissettiğini de anlatan Kerem Kolivar, “Babam zaten suçlamaları reddetti ve ekstra bir şey söylemedi. Açıkçası bu kararı bekliyordu. Lafını yiyecek, yutacak bir adam değildir” dedi.

Kolivar'ın paylaştığına göre söz konusu tweet, diplomayla ilgili bir paylaşım. Kerem Kolivar, bu tartışmanın zaten bilinen ve tartışılan bir konu olduğunu söylerken “Adaletin geldiği yer konusunda hiçbir şey düşünemiyorum. Zaten neredeydi ki nereye geldi. Tüm bunlara herkes şahit oluyor” diye konuştu.