Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Halk Ekmek fabrikasının üretime başlaması ve 210 gram ekmeğin satış fiyatının 12 lira olarak açıklanmasının ardından AKP Milletvekili Mustafa Alkayış'ın fiyatın çevre illere göre yüksek olduğu yönündeki eleştirilerine cevap verdi. Tutdere, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından düzenlenen bir programın ardından yaptığı açıklamada, fiyat politikasının mevcut ekonomik koşullar ve enflasyonist ortam dikkate alınarak belirlendiğini söyledi.
Alkayış, Adıyaman'da Halk Ekmek fabrikasının üretime başlaması ve 210 gram ekmeğin 12 liradan satılmasının çevre illere göre yüksek olduğunu ileri sürmüştü. Tutdere ise bu eleştirilere, "Halk ekmeğin hem fiyatı hem de yapılan iş üzerinden algı oluşturmaya çalışanlara tek bir söz söylüyorum; halkın ekmeğinden elinizi çekin. Siz yapmadınız, yapanları da kıskanmayın" sözleriyle karşılık verdi.
Tutdere, Halk Ekmek Projesi'nin Adıyaman'da önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, "Bu proje Adıyaman'da önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Halk Ekmek Fabrikası kalite, standart ve lezzet açısından bölgede adından söz ettirecektir" dedi. Destek veren Adıyamanlılara teşekkür eden Tutdere, kendilerini kıskanmaya devam edeceklerini ifade etti.
FİYAT POLİTİKASI EKONOMİK KOŞULLARA GÖRE BELİRLENDİ
Fiyat düzenlemesinin Türkiye'nin mevcut ekonomik koşulları ve enflasyon ortamı dikkate alınarak Meclis kararıyla belirlendiğini kaydeden Tutdere, önümüzdeki süreçte un, buğday ve doğalgaz gibi maliyet kalemlerindeki değişimlere göre fiyatların güncellenebileceğini söyledi. Tutdere, "Şu anda yeni başladık. Bu yeni başlangıçla birlikte Halk Ekmek'in çok daha iyi bir aşamaya geleceğine inanıyoruz. Bu konudaki tartışmaların bir kısmının bilinçli ve maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Ancak halkımız her şeyin farkındadır ve bu tür algı operasyonlarına itibar etmeyecektir" diye konuştu.
Tutdere, Alkayış'a seslenerek, "Sayın vekile sormak isterim, Adıyaman halkı 12 liraya ekmek alamıyorsa bunun sorumlusu kim?" ifadelerini kullandı.
HALK EKMEK PARLAYAN BİR TESİS OLACAK
Halk Ekmek'in yalnızca üretim değil, aynı zamanda olası afet durumlarında kentin gıda güvenliğine katkı sunacak bir tesis olduğunu belirten Tutdere, "Halk Ekmek, bölgede parlayan bir yıldız olacak ve Adıyaman halkının yanında yer alacaktır. Bu tesis, özellikle olası bir afet, deprem veya sel gibi durumlarda kentin çocuklarını ve vatandaşlarını mağdur etmeyecek bir yapıya sahiptir. Biz bu hizmetleri Adıyaman halkı ve çocukları faydalansın diye hayata geçirdik. Çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
İmkânı olmayan, ekmek alamayacak durumda olan vatandaşların ekmeğinin ücretsiz olarak evlerine teslim edileceğini de sözlerine ekledi.





