Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kalabalık bir heyetle gerçekleştirdiği ve kamuoyundan gizlediği İskandinav gezisini Meclis gündemine taşıdı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu Diyanet’in Atatürk’e sansür uyguladığını hatırlatan Öztürkmen, Atatürk’e düşmanlık edenlere sessiz kalan Diyanet’in, şeriat aleyhine paylaşım yapan avukat hakkında suç duyurusunda bulunmasına sert tepki gösterdi.

Yurttaşın ekonomik darboğazda ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çeken Öztürkmen, Diyanet’in kalabalık bir heyetle İskandinav gezisi düzenlemesinin gerekçesini ve kamuya maliyetini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Öztürkmen, “Geziye kaç kişilik bir heyet katılmıştır, bu heyette kimler yer almıştır, katılmalarını zorunlu kılan gerekçeler nelerdir” diye sordu.

CHP Gaziantep milletvekili Hasan Öztürkmen’in soru önergesinde geziye ilişkin sorduğu sorular şöyle:

1-         Diyanet İşleri Başkanlığı heyetinin İskandinav ülkelerine bir gezi gerçekleştirdiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu etkinlik kamuoyundan neden gizlenmiştir? Diyanetin resmi yayın organlarında herhangi bir paylaşım neden yapılmamıştır?

2-         Söz konusu geziye kaç kişilik bir heyet katılmıştır, bu heyette kimler yer almıştır, katılmalarını zorunlu kılan gerekçeler nelerdir?

3-         Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu gezinin ekonomik boyutunu incelemiş midir?

4-         Bu gezinin kamuya toplam maliyeti ne kadar olmuştur?

5-         Geziye katılan heyet üyelerine, geziyle ilgili herhangi bir paylaşım yapmamaları yönünde bir uyarı yapılmış mıdır?