EĞİTİM

CHP’li Tutdere Eğitim Bayramı'nda eğitimin sorunlarını anlattı

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Besni Eğitim Bayramı’nda konuştu, öğretmen ve yurt ihtiyacına dikkat çekerek pek çok konuda iktidara önemli çağrılar yaptı.

Abone Ol

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, bu yıl 23.cüsü düzenlenen Besni Eğitim Bayramı’nda yaptığı konuşmasında Adıyaman’ın eğitimdeki başarı durumuna dikkat çekerken öğretmen ve yurt ihtiyaçları başta olmak üzere birçok konuda iktidara önemli çağrılarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım ile parti yöneticilerinin de katıldığı Besni Eğitim Bayramı'nda konuşan Tutdere, yaşanan öğretmen açığına dikkat çekti. Öğretmen açığının kapatılması için bütün imkanların seferber edilmesi çağrısında bulunan Milletvekili Tutdere, "Sayıştay raporlarına baktığımızda 138 bin, Millî Eğitim Bakanlığı’nın açıklamalarına göre ise 107 bin öğretmen ihtiyacımız var. Eğitim Bayramı'ndan Millî Eğitim Bakanlığı’na ve iktidara çağrıda bulunuyoruz. Gençlerimizin öğretmensiz kalmaması için bütün imkanları seferber ederek, ihtiyacımız olan 107 bin öğretmenin acilen atamalarının yapılmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızı öğretmenlerimizle buluşturmak devletimizin ve iktidarın birinci önceliği olmalıdır.” dedi. 

OKULLAR İNTERNETE ERİŞEMİYOR

Pandemi sürecinde yüz yüze eğitime ara verildikten sonra ciddi sıkıntılar yaşandığını aktaran Tutdere, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye’de pandemi süresi boyunca 664 bin 157 kişiye tablet dağıldı, 1 milyon 335 öğrencimiz ise tablet alamadı. Bu bizim için büyük bir ayıptır. Adıyaman’da pandemi döneminde EBA’ya erişemeyen öğrenci sayısı 46 bin 773’tür. Adıyaman’da 257 okulda internet erişimi yok. Pandemi halen devam ediyor ve her an kapanmayla karşı karşıya kalabiliriz. Bir neslimizin yok olmaması adına bu ihtiyacın karşılanması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınmasını Besni’den, Besni eğitim bayramından talep ediyoruz."

ÖĞRENCİLER YURT BULAMIYOR

Türkiye genelinde üniversite öğrencilerinin yaşadıkları yurt ve barınma sorunlarını da gündeme getiren Tutdere, binbir emekle üniversiteyi kazanıp şu anda yurt bulamayan, barınma sorunları giderilemeyen üniversiteli gençler olduğunu söyledi. Yurt sorununun ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurgulayan Tutdere, "Şu anda Türkiye’de toplam 703 bin yatak sayılı yurdumuz var ancak üniversiteyi kazanan öğrenci sayımız 3 milyon 801 bin kişi. Yani üniversiteyi kazanan 5 öğrenciden sadece 1’inin yurt ihtiyacı karşılayabiliyor. Çocuklarımızın barınma ihtiyacının bir an evvel karşılanması gerekiyor.” dedi. 

ADALETSİZ BİR DÜZEN YARATILDI

Eğitimdeki adaletsizliğe dikkat çeken Abdurrahman Tutdere, köylerde, tarlalarda, bağda, bahçede çalışan yoksul çocuklar eğitim hakkından yararlanamadığı adaletsiz bir düzen yaratıldığını vurguladı. Tutdere, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğitim Bayramını bugün Adıyaman’da kutluyoruz fakat Adıyaman’daki tabloya baktığımızda Adıyaman’ımız eğitimde istediğimiz düzeyde değil. Keşke daha iyi bir noktada olsa. İyi bir düzeye çıkması için de eğitim vakfımız ve kurumlarımız elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Daha yapmamız gereken çok iş var." Tutdere ayrıca, Yaylakonak ve Kömür Beldelerinin lise binası ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.