Katliamdan sonra Meclis'te kurulan Araştırma Komisyonu'nda görev alan ve ailelerin taleplerini gündeme getiren eski CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, kitabını gelirini Roboski'deki ailelere ileteceğini söylemişti.

Gök, kitabın yayımlanmasından bir yıl sonra ailelerle iletişime geçti ve ailelerin de talebiyle köye bir anıt yaptırmaya karar verdi.

Gazeteduvar'dan Ceren Bayar'uın haberine göre; Anıt, ölen oğluna sarılıp ağlayan bir anneyi tasvir ediyor. Kaidesiyle birlikte 2 metre yüksekliğindeki anıt, kış şartları nedeniyle önümüzdeki yıl yerleştirilecek.

Roboski'de acı 12'nci yılında! Tek bir kişi yargılanmadı Roboski'de acı 12'nci yılında! Tek bir kişi yargılanmadı

Gök, Roboski katliamından 40 gün sonra Meclis'te kurulan komisyonun bir üyesi olarak köye gittiğini ve çocuklarını kaybeden annelerin kendisiyle baş başa görüştüklerini anlattı.

Roboski Anit 8Vhb

Annelerin ızdırabını gözlerinde gördüğünü söyleyen Gök, sonraki süreçte insani, vicdani ve ahlaki görevini yerine getirdiğini söyledi.

Çoğunluğu çocuk 34 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen hakkında dava açılmış bir tek kişi bile bulunmadığını belirten Gök, “Geçtiğimiz yıl tüm yaşananları belgeleriyle kayda geçirmek ve tarihe not düşmek üzere bir kitap yazdım. Bu kitabın gelirini ailelere ileteceğimi söylemiştim. Bu yıl ailelerle görüşerek çocukların anısını yaşatmak için bu eseri yapmaya karar verdik” dedi.

Gök, ölen çocuğuna sarılmış anne figürünün Roboski'de çocuğunu kaybeden tüm anneleri tarif ettiğini belirterek, “Unutulmamasını sağlamak için bu eseri yaptık. Hayatını kaybedenlerin unutulmamasına katkım olacaksa ben kendimi görevimi yapmış olarak kabul ederim” ifadelerini kullandı.