Sözcü TV'de Ebru Baki'nin sunduğuı Para Politika programına Gazeteci Deniz Zeyrek konuk oldu. Zeyrek,  Programda AKP'li Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Başkanlığı döneminde şehrin 5 nokrasına yapıtrıdğı kapılara 31 milyon lira bugünün de 384 milyon lira harcandığı ortaya çıktı.

Zeyrek, CHP'nin o zamanda bu ihaleye tepki göstermediğini şimdi de göstermediğini söyledi. Zeyrek, ihalenin CHP'li bir ismin aldığını, kardeşinin CHP'de vekil olup şu an partide güçlü bir isim olduğunu söyledi. Gazetecilerin boşuna kamu için mücadele ettiğini söyleyerek isyanını dile getiren Zeyrek tam olarak şunları söyledi:

"Siyaset öyle kirli bir şey ki.. O beş kapıyı kim yaptı? Şu an da CHP içinde aktif olan bir vekilin kardeşi.  Çankaya Belediyesi'ni dizayn eden 3-4 kişiden birinin kardeşi yaptı. Siyasette ilke milke diye bir şey yok.   

CHP niye kıyameti koparmadı? Çünkü o zaman CHP içinde aktif sözü geçen birinin kardeşinin şirketi bu ihaleyi aldı yaptı. Niye CHP'liler kıyameti koparmadılar, şimdi niye  kıyameti şimdi koparmıyorlar? Aynı adam şu an da CHP vekili ve CHP'yi dizayn edenlerden biri.

Hatay'da köy konutlar ihalesi almış. Sen o adamdan iktidara muhalefet etmesini bekleyebilir misin Allah aşkına? Meyhanade sohbet etsen mangalda kül bırakmaz. El altından ihale alıyorlar, ihale takipçiliği yapıyorlar.  Gazetelerde iktidara bir eleştirisini bulamazsınız. Siyaset böyle bir şey. Ve CHP'de bu tip adamları temizlemiyor. Tam tersine başlarında gezdiriyor. Belediye Meclis Üyesi belirleyen, Belediye Başkanı belirleyen bir tip. Bu kapıları yapan şirketin sahibinin kardeşi. Aynı adam Hatay'da 1.6 milyar liralık köy konutu ihalesi yapıyor.

Bu ülke nasıl düzelecek? Gazeteciler çıkıyoruz, annemiz babamız mesaj atıyor. Aman oğlum dikkat, bunların sağı solu belli olmaz içeri atarlar diye. Biz burada altı üstü işimizi yapıyoruz.

Siyasetçiler ne yapıyor para kovalıyor. Para kovalıyor, İhale kovalıyor. İmar rantı kovalıyor. Herkes kendi gemisini kurtarmaya çalışıyor. Boşuna uğraşıyoruz"