Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, üniversite öğrencilerinin barınma sorununun Meclis'te çözülmesi için çağrı yaptı. 

Kış, artan kira fiyatları sebebiyle öğrencilerin üniversite okumak için gidecekleri kentlerde, barınma sıkıntısı yaşayacakları uyarısını yaparak, konunun çözüm yerinin TBMM olduğunu belirtti.

KOMİSYON KURULMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTI

Yüksek enflasyon ve zamlar sebebiyle, üniversite kazanan öğrencilerin barınma sorunu başta olmak üzere, geçim sıkıntısı yaşayacağını vurgulayan CHP’li Kış, konunun TBMM’de gündeme alınması gerektiğini dikkat çekti.

Kış, KYK yurtlarının yetersizliği, özel yurtların ve ev kiralarının yüksek olması sebebiyle öğrencilerin çaresiz kaldığını belirtti.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları aktaran Kış, CHP’li Belediyelerin öğrencilerin barınma sorununu çözecek önemli projeler yürüttüğünü anlattı. Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de öğrencilere verdiği desteklerle “Üniversiteli Dostu Belediyeler” listesinde ilk 5’te yer aldığını söyledi.

Genel Kurul’da bulunan milletvekillerine hitap eden Kış, tüm bu nedenlerle öğrencilerin barınma krizini çözmek için TBMM’de Komisyon Kurulması gerektiğini ifade etti.