Hak savunucusu, LÖSEV gönüllüsü ve Ordu İl Engelli Meclis Başkanı Ümit İşbakan, dokuz8TV'de Alper Baran Esin'in sunduğu Yerel Gündem programına konuk oldu.

İşbakan, Ordu'da geçen sene yüzde yüzün üzerinde kanser artışının olduğunu söyledi. İşbakan, Çernobil faciasında Karadeniz'in etkilenmeyeceğini söyleyen, radyasyonlu çayı utanmadan içen siyasetçileri hatırlattı.

İşbakan, İliç'teki maden faciasını da hatırlatıp Fatsa ilçesindeki siyanürle altın çıkarılan maden olduğunu belirtip, "Ordunun toprağına siyanür karıştı" dedi.

Perşembe ilçesinin, dünyadaki birçok ilçenin mücadele etmesine rağmen alamadığı 'slow city' yani sessiz şehir ünvanına sahip olduğunu bildiren İşbakan, kıyı şeridine yapılmak istenen dolgu ile bu unvanın tehlikede olduğunu söyledi.

İşbakan, denzi dolgusunun deniz ekosistemini de yerle bir edip canlılar için felaket getireceğini de vurguladı.

CHP'nin Ordu Büyükşehir için parti örgütünden gelen, partililerce sevilen Zekai Sana'nın aday olduğunu dile getiren İşbakan, "Çıkar olmadan mücadele etmiş biri" dedi.

İşbakan, Ordu'da CHP'nin tek sahip olduğu belediye olan Gülyalı'nın belediye başkanı Ulaş Tepe'nin de CHP'nin Altınordu adayı olduğunu açıkladı.

İşbakan, Tepe'nin siyaset üstü kimliği ile tanınmasıyla CHP'nin en iddialı olduğu ilin Altınordu olduğunu dile getirdi.  İşbakan,Tepe ve Sana'nın da ayrıca engellilere yönelik projeler geliştiren sayılı belediye başkan adayları olduklarını ve engelli bireylere destek verdiklerinin altını çizdi.