CHP Grup Başkanvekili Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem ve Niğdeli depremzedeler ile Meclis'te düzenlenen basın toplantısında bir araya geldi.

Niğde'de depremde 28 binanın ağır hasar aldığını aktaran Başarır, "Belediye ve iktidar söz vermişti 28 tane evi yapacaktı. Niye bugün vatandaşlarımız buraya geldi? Niğde'de 28 tane binayı bile yapmaktan aciz, insanları sokakta bırakan bir iktidar var." diye konuştu.

Başarır, "Ne Hatay'da ne Maraş'ta ne Malatya'da ne Gaziantep'te ne de Niğde'de sorunların hiçbiri çözülmedi. Bu kış günü insanlar sokakta." ifadelerini kullandı.

"YIKILAN EVLERİN KREDİSİNİ ÖDEYENLER VAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde'de depremi şiddetli şekilde hisseden iki mahalle olduğunu bu mahallelerin afet kapsamı içine alındığını, 28 bina, daire ve iş yerleri olmak üzere bağımsız 300 bölümün ağır hasarlı ilan edildiğini belirtti.

İktidar tarafından evlerin de kira yardımlarının da yapılacağı şeklinde sözler verildiğini dile getiren Adem, "Buradaki vatandaşlarımız kiraya çıkmalarına rağmen kira yardımlarını tam olarak alamadılar, hala içlerinde yıkılan evlerinin kredisini ödeyenler var." dedi.

Adem, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir'in depremzede ailelere verdiği sözlerin bir an önce tutulmasını istedi.

"BİR YILDA BİR ÇİVİ BİLE TAKILMADI"

Niğdeli depremzede Belgin Angı ise "Bir yılda bir çivi bile çakılmadı. Belediye Başkanıyla görüşme talep ediyoruz bizimle görüşmüyorlar. Ben Sayın Cumhurbaşkanına rica ediyorum; Niğdeli depremzedeleri görsün." ifadelerini kullandı.

Depremden sonra eşyalarının çalındığını anlatan Angı, emniyete verdikleri dilekçelere bir cevap alamadıklarını da ekledi.