CHP, 2023'teki büyük seçim yenilgisinin ardından Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu yönetimini değiştirdi. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun liderlik ettiği süreç ile ilgili Kılıçdaroğlu, 'Hançerlendim' sözünü kullandı. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi. Günaydın şunları dile getirdi:

"2023 seçimlerinin ne kadar kötü yönetildiği 2024 seçimlerinde kanıtlandı. CHP'de hiç kimse birbirini hançerlemez. Türkiye'nin önüne bir spekülasyon koymak yerine Türkiye'yi içind bulunduğu kaostan çıkarmaya çalışıyoruz"

Günaydın, CHP'li belediyelerde işten çıkarılma haberlerine ilişkin de konuştu. Günaydın, "CHP'de aday belirleme süreci belli olduktan sonra aday yapılmayacağı anlaşılan başkanlar tarafından usule aykırı işe alınanların işten çıkarılacağı söylenmişti. Biz ekmeğinin peşinde olan bir tek belediye çalışınanı kapının önüne koymadık. CHP'li belediyelerin işten çıkardığı iddia edilen kişilerin toplamı bundan ibarettir. Menemen Belediyesi ve başka AKP'li belediyelerde bunlar sürmektedir. Bizimkileri görmeyelim karşıdakilerden bol bol örnek vereyim anlayışı kabul edilebilir değildir" dedi.