Haber: Meltem Erdinç

Geçtiğimiz Eylül ayında gerçekleştirilen Manisa İl Kongresi’nde il başkanlığı görevine seçilen Ferdi Zeyrek, göreve gelir gelmez yaklaşan yerel seçimlere ilişkin titiz bir çalışma yürüttü.

TEK ADAY ZEYREK

38’inci Olağan Kurultay’ın tamamlanmasının ardından Genel Merkez yönetimi de 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde en iyi sonucu almaya odaklandı. Bu çerçevede ilan edilen takvim içinde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği açısında Türkiye genelinde parti tarihi için rekor bir başvuru alındı.

Manisa’da da ilçe belediyeleri için çok sayıda aday adayı başvurusu alınırken, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için İl Başkanı Ferdi Zeyrek’in ismi öne çıktı. Bu çerçevede parti örgütünde ve Manisa kamuoyunda ismi üzerinde uzlaşılan İl Başkanı Zeyrek, il başkanlığı görevinden istifa ederek, Manisa Büyükşehir için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İL BAŞKANLIĞI ÖZALPER’E EMANET

Zeyrek’in il başkanlığından istifasının ardından İl Başkan Yardımcısı İlksen Özalper, yönetim kurulu üyelerinin oylarıyla İl Başkanlığı görevine getirildi. Ferdi Zeyrek’in Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ya da partinin yetkilileri tarafından kısa bir süre içinde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.