Haber: Hülya Kılınç

CHP Manisa Yunusemre İlçe Başkanlığı örgütü tarafından gerçekleştirilen ön seçimde daha önce CHP Manisa İl Başkanlığı da yapan Semih Balaban ile Manisa Eczacı Odası Başkanlığı yapan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in desteklediği Devrim Balı yarıştı. Yunus Emre Millet Çarşısında gerçekleşen ön seçimde 6 sandık kuruldu. Semih Balaban 820 oyla CHP’nin Yunusemre Belediye Başkan adayı olurken, rakibi Devrim Balı ise 773 oyda kaldı.

Özgür Özel’in oy kullandığı 5 nolu sandıkta ise Devrim Balı 143 oy, Balaban ise 132 oy aldı. Seçim sonrası Semih Balaban taraftarları büyük sevinç yaşadı. Balı, seçim sonrası Balaban’ı tebrik etti. Demokrasinin kazandığını ifade eden Balaban kısa bir konuşma yaparak, “Seçime gelerek oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. 31 Mart’ta AKP’ye, MHP’ye karşı belediye başkanlığı seçimini kazandığımızda hep birlikte sevincimizi paylaşacağız” dedi.

CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan da Balaban’ı tebrik etti, kazananın CHP olduğunu kaydetti.

CHP 2019'DA KIL PAYI KAYBEDİLEN İLÇEYİ KAZANMAYI HEDEFLİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, seçim sonrasında Semih Balaban’ı aradı, tebrik etti. Özel, hem Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni hem Yunusemre Belediyesi’ni hem de Şehzadeler Belediyesini kazanacaklarını vurguladı. Manisa'nın en büyük ilçesi olan Yunusemre'de 2019 yılında ittifak nedeniyle CHP İyi Parti adayını desteklemiş ve aday gösterilen Kürşad Mithat Özkan AKP adayı karşısında yüzde 42.83 oya ulaşmasına rağmen seçimi sadece 19 oy farkla kaybetmişti. Aynı seçimde aday gösteren HDP de bu ilçede yüzde 6 oy almıştı.