İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, dini bayramlarda verilen bayram ikramiyesinin artırılması için önerge hazırlığında olduklarını açıkladı.

KRT TV’ye konuk olan Usta ve Budak, ikramiyenin artırılması konusunda çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Budak, "İki dini bayramda verilecek ikramiyelerin minimum asgari ücret seviyesinde olmasıyla ilgili bir önerge hazırlıyoruz" dedi. Usta ise, "3 bin 500 lira civarında olması gerekiyor. Hadi bunu veremedi diyelim, bu yıl en azından gıda enflasyonu kadar artırılması yani yaklaşık 2 bin liraya getirilmesi lazım" ifadesini kullandı.

"ACİL OLAN BAYRAM İKRAMİYESİ"

Usta, bayram ikramiyeleri, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarında düzenlemeler yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Yapılacak çok şey var ama vatandaş açısından acil olanı bayram ikramiyesi. 3 bin 500 lira civarında olması gerekiyor. Hadi bunu veremedi diyelim, bu yıl en azından gıda enflasyonu kadar artırılması yani yaklaşık 2 bin liraya getirilmesi lazım. Baskılarımızı iktidara sürdüreceğiz."

"HER ÜÇ AYDA BİE ASGARİ ÜCRET GÜNCELLENMELİ"

"Asgari ücret, memur maaşları ve emekli maaşlarının da güncellenmesi gerektiğini düşünüyoruz, insanların alım gücünü artırmamız gerekiyor. Her üç ayda bir asgari ücretin güncellenmesi gerekiyor. 1 Nisan-1 Temmuz ve 1 Ekim dönemleri için ücretlerin güncellenmesini talep ediyoruz, refah kaybı başka türlü engellenemez.”

"SORUNLARI ÇÖZMENİN YOLU, HIZLA ERKEN SEÇİME GİTMEK"

Budak ise, önerge hazırladıklarını belirterek, “İki dini bayramda verilecek ikramiyelerin minimum asgari ücret seviyesinde olmasıyla ilgili bir önerge hazırlıyoruz, önümüzdeki hafta Meclis’e gelir diye düşünüyorum. Ayrıca saçma sapan enflasyon-faiz inadından vazgeçmeleri gerekiyor. Ama ekonomik sorunları çözmenin en önemli yolu, hızla erken seçime gitmek, bunu vurgulamamız gerekiyor" diye konuştu.