CHP'de Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

MYK toplantısı, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin ziyaretinin ardından saat 12.20'de gerçekleştirildi. MYK'nin bugünkü toplantısında açıklanması belediye başkan adaylarının görüşülmesi öngörülüyordu. Ancak, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Can Atalay hakkındaki ikinci ihlal kararına uymamasının ardından MYK'nin gündemi değişti.

BirGün'de yer alan habere göre, Yargıtay'ın kararını "Anayasa'ya darbe girişimi" olarak değerlendiren CHP'de MYK, özel gündem olarak 'yargı krizi'ni ele alacak.

MYK'nin ardından Parti Meclisi de toplanacak. Parti Meclisi'nde de 'yargı krizi' görüşülecek ve bundan sonraki mücadele hattı belirlenecek.

Özel ve İnce buluşması sona erdi: "Yargıya tepki, darbe ifadeleri..." Özel ve İnce buluşması sona erdi: "Yargıya tepki, darbe ifadeleri..."

ÖZGÜR ÖZEL NELER SÖYLEDİ?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile yaptığı basın açıklamasında, "Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere ilişkin hiçbir şey duymayacaksınız. MYK'nın ve PM'nin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz Anayasa'ya karşı darbe girişimidir. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bugünkü gündemle Parti Meclisi yeniden toplanacaktır" açıklamasını yapmıştı.

Özgür Özel’den “birleşme” çağrısı: "Türkiye ittifakını kurmalıyız" Özgür Özel’den “birleşme” çağrısı: "Türkiye ittifakını kurmalıyız"