Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM kürsüsünde geçirdiği kalp krizinin ardından vefat etti. Bitmez'in ölümüyle  Saadet Partisi-Gelecek Partisi Meclis Grubu, 20 vekil gerekliliğini yerine getiremeyerek düştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın Saadet Partisi'ne geçtiğini duyurdu. Kasap'ın geçişi ile grup gerekliliği sağlanmış oldu.

Özel, Saadet Partisi'nin Bütçe görüşmeleri boyunca söz hakkının kesilmemesi için bu talimatı verdiğini ve durumun geçici olduğunu söyledi. Özel, "Muhalefet partilerine demokrasi dayanışması için birer milletvekilinin Gelecek-Saadet Grubu'na geçmesini önerdik ama bütün partiler bu kararı alamadı. Bütçe görüşmeleri boyunca Kasap, Saadet Partisi'ne katılacak. Böylece Saadet Partisi Bütçe görüşmelerinde söz alabilecek. CHP kürsü hakkını ve demokrasiyi savunur." ifadelerini kullandı.

ALİ FAZIL KASAP KİMDİR?

Ali Fazıl Kasap, 1 Şubat 1965 tarihinde Kütahya'nın Emet ilçesinin Şeyhler Köyü'nde doğdu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Kütahya'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Zorunlu hizmeti Burdur-Yeşilova - Salda Sağlık Ocağı hekimi olarak tamamlamıştır.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları bölümünde uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra Kütahya Devlet Hastanesi'nde çalışmış olup 2006 yılında kamudan istifa ederek Özel Hekim Sinan Cerrahi Tıp Merkezi'ni kurmuştur.

2014 yılında tekrar kamuya döndü. 2015 genel seçimlerinde CHP 1. sıra milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi.

2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP Kütahya milletvekili seçildi. Ayrıca CHP Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görev almıştır. Kütahya Milletvekili olarak görev yapmaktadır.