Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) "Şimdi İktidar Zamanı" sloganıyla Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği 39. Olağan Kurultayı'nda son güne girildi. Sabah saat 08.00 itibarıyla yeniden toplanan kurultayda gündem, partinin en yetkili karar organlarının seçimi.
Gözler 80 Kişilik Yeni PM'de
Kurultayın ilk iki gününde Özgür Özel'in yeniden Genel Başkanlığa seçilmesinin ardından, parti programı, tüzük ve Kurultay Yönetmeliği değişiklikleri kabul edilmişti. Yapılan kritik tüzük değişikliğiyle Parti Meclisi (PM) üye sayısı 60'tan 80'e yükseltildi.
Bugün partinin kayıtlı 1385 delegesi, genişletilmiş 80 kişilik Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) asıl ve yedek üyelerini belirlemek üzere oy kullanacak.
Salonda 'Aday' Hareketliliği
Seçim heyecanı salonun atmosferine de yansıdı. Kurultay salonu PM adaylarının afişleriyle donatılırken, salon dışında da adayların tanıtım stantları kuruldu. Adaylar, delegelerden destek isteyerek son kulis çalışmalarını yürütüyor.
CHP 39. Olağan Kurultayı, bugünkü seçim sonuçlarının açıklanmasıyla çalışmalarını tamamlayacak.





