Haber:Hülya Kılınç 


Genel başkan seçilmesinin ardından partiye küskünlerin geri dönmeye başladığını ve büyük bir heyecan oluştuğunu dile getiren Özgür Özel,  “Bugünlerde Özgür Özel'in hayat hikayesi konuşuluyor. Kısaca bahsedeyim; her şey şu balkonda başladı. Özgür Özel'in siyasi hikayesinin başladığı babaevinin tam önündeyiz. 2009'da şunu söylemiştim; uzun, zorlu bir yola çıkıyoruz. Bugün Manisa'dan başka bir yürüyüşe başlıyoruz. Bugün Özgür Özel'in genel başkanlığa kadarki yürüyüşü ve o yol arkadaşlarıma minnet için teşekkür için buradayım hepiniz sağ olun var olun. Bundan sonra esas  yürüyüş başlıyor. Çetin ve zorlu bir yola çıkıyoruz. Hiç görülmedik bir hava var. büyük bir umut ve heyecan var. yıllar önce, aylar önce istifa edenler geri alabilir miyim diyor. Babaevimin kapıları ardına kadar açık yoksulların, kimsesizlerin, işsizlerin, emekçilerin, esnafın, çiftçinin, köylünün, halkıh partisi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. CHP sizi bekliyor. Kongrelerimizde dedik ki halk ayağa kalkmak istiyor. Delegelerimiz halka sordular, değişimi gerçekleştirdiler. Değiştik, güçlendik.” dedi.

özgür özel-15


“AŞ İÇİN, EKMEK İÇİN, MUTLULUK İÇİN BİZE DESTEK VERİN”


Konuşmasında Türkiye’nin milli gelirine dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Özel “Manisa’da da Türkiye’de de anketlere baktığınızda Atatürk’ü sevmeyen yok. Atatürk bu partiye ‘gidin gelişmiş ülkeleri yakalayın, zenginleşin, halkı mutlu edin’ ödevini verdi. Yüzyılın sonunda biz yönetmediğimiz için, biz zamanında iktidar olmadığımız için bu haldeyiz. Bize vasiyet Avrupa Birliği’dir, bize vasiyet batıdaki gelişmiş ülkelerin seviyesine gelip aşmaktır. Orada ülkelerde 50 bin dolar, 60 bin dolar milli gelir var. Tayyip Bey’in bizi götürmek istediği fakir ülkeler arasında Şangay İşbirliği örgütünde 5 bin dolar bile yok. 4 bin 500 dolar milli gelir var. Şimdi şunu düşünün bize olanak fırsat verirseniz bugün 10 bin dolar bile olmayan gelirimiz 5 katına çıkacak. Tayyip Bey’e uymaya devam edersek daha bu kadar fakirleşeceğiz. O yüzden iş için, aş için, ekmek için, mutluluk için bize destek verin. Hep birlikte zenginleşelim, hep birlikte başaralım”dedi. 

özgür özel şapka


ÜYE KAMPANYASINI MANİSA'DAN BAŞLATTI


Manisa’dan üye kampanyası başlattığını duyuran Özel, il ve ilçe başkanlarına seslenenerek şöyle devam etti “Derhal bir üye kampanyası başlatıyoruz. Hepinizden istediğim şudur, biz dedik ki kongreden önce halk değişim istiyor, halk artık iktidarı değiştirecek bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyor. Halk ayağa kalkmak istiyor. Delegeler değişimi gerçekleştirdi. Şimdi tüm Cumhuriyet Halk Partililere diyorum ki halka gidin istediğiniz yaptık, biz değiştik, biz gençleştik, biz güçlendik şimdi hep birlikte kazanma zamanı deyin. Partinin kapıları açık üye yapalım, üye olmayanların gönlünü yapalım. Bu önümüzdeki yerel seçimlerde büyük başarıyı hep birlikte kazanırsak iktidar, bu fakirlikle, bu hayat pahalılığıyla, bu enflasyonla, bu işsizlikle halkı daha fazla tutamaz. Yerel seçimler gelecek genel seçimlerin anahtarı olacak. İktidarı değiştireceğiz.”


“EŞİM DİDEM'LE YARIN KEMAL BEY VE SELVİ HANIM'IN EVLERİNDE KAHVELERİNİ İÇECEĞİZ”


CHP’nin artık parti içi bir meselesinin kalmadığını söyleyen Genel Başkan Özgür Özel şöyle konuştu: “Bakın ben bütün Türkiye’yi gezdim, İzmir’e gittim. Son gittiğim İzmir ziyaretinde ildeydik, kapının önün kalabalıktı ama yukarıda çok az sayıda arkadaşımız vardı. Ama bugün İzmir’in tüm seçilmişleri büyük bir coşkuyla İzmir Havaalanında beni karşıladılar. Benim için geçen seçimde Kemal Bey’i var gücüyle destekleyen İzmir İl başkanımızla benim kardeşim Ferdi arasında bundan sonra hiçbir fark yok. Bundan sonra birlik olacak. Eşim Didem ile birlikte yarın sabah Ankara’ya gidiyoruz. Öğlen saatlerinde Kemal Bey ile Selvi hanımın evlerinde kahvelerini içiyoruz. Sonra hep birlikte devir teslim törenini yapacağız ve iktidar yürüyüşünü oradan başlatacağız.”


“SÖZ, YETKİ, KARAR ÖRGÜTÜN OLACAK”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylık döneminde verdiği ön seçim sözünü de tutacağını açıkladı. Yerel seçimlerde belediye başkanlarının belirlenmesinde ve milletvekilliği seçimlerinde ön seçim yapılacağını kaydeden Özgür Özel, tüm yetkinin CHP örgütünde olacağını söyledi.  “Bu partide içinde hiçbir kin hiçbir nefret geçmişten hiçbir hesap barındırmıyorum”diyen Özel şöyle devam etti “Belediye başkanları seçiminde değişime destek vermeyenleri görev vermeme olmayacak, ankete bakılacak millet kimi istiyorsa görevine devam edecek. Onun arkadaşı ya da geçmişte şunu yaptı bunu yaptı, kimse kaygı duymayacak. Seçimden önce herkes söyler, burada size söylüyorum, söz, yetki, karar örgütün olacak. Ön seçim, milletvekilliği seçimi istisnasız uygulanacak.” 


“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI İSTİYORUM”


Manisa’nın ilk genel başkanı olduğunu ifade eden Özgür Özel, “ Bütün ilçelerde partili partisiz herkes genel başkanlığın Manisa’ya gelmesinden büyük bir mutluluk duyuyor. Bütün Manisalılar hangi partiden olursanız olun, verdiğiniz destek, ilettiğiniz olumlu mesajlara şükranlarımızı sunuyoruz. Genel başkanlar kendi şehirleriyle özdeşleşirler. Isparta Süleyman Demirel demektir, Mesut Yılmaz siyaset yaptığı dönemde Rize’de Anap’ın gücünü biliyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanı memleketinde önemli destek alıyor, belediye onlarda. Sayın Bahçeli’nin Osmaniye ile özdeşleştiğini biliyorsunuz. Şimdi sıra Manisalı hemşerilerimde.Özgür Özel’in memleketinde tüm ilçe belediyelerinde ve büyükşehir belediyesinde Özgür Özel’in partisinin belediye başkanlığını istiyorum.Manisa’da büyükşehir belediyesini alacağız. Özgür Özel’in genel başkanı olduğu Manisa’da bundan sonra ne işsizlik, ne aşsızlık sorunu kalmayacak. Siz bize sahip çıkacaksınız, biz Manisa’ya sahip çıkacağız” diye konuştu. 


Toplanan kalabalığa iktidar sözü veren CHP Genel Başkanı Özel, “Bundan sonra hep birlikte omuz omuza çalışacağız, partimizi iktidara taşıyacağız. Hep birlikte yine burada toplanacağız ve bu baba evine Atatürk’ün vasiyetini tutmuş, partimizi iktidar yapmış, Türkiye’yi çok iyi noktalara getirmiş olarak bir daha geleceğiz. Hikayemiz yeni başlıyor. Bu partiyi iktidar yapana kadar durmak yok, hep birlikte çalışacağız” dedi. 


CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşması sırasında partililer tarafından Bülent Ecevit ile özdeşleşen kasket takıldı. Özgür Özel, konuşmasının ardından eşi Didem Özel ile birlikte başında kasketiyle barışı simgeleyen güvercinleri gökyüzüne saldı. Ardından partililer Genel Başkan Özgür Özel’e çeşitli hediyeler verdi. Genel Başkan Özgür Özel daha sonra partisinin CHP İl Başkanı Ferdi Zeyrek, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla birlikte toplantı  gerçekleştirmek için yoğun kalabalığın içinden il başkanlığı binasına geçti.