Haber: Atilla Yoğurtçu
 

Kamuoyunun merak ve heyecanla beklediği  Cumhuriyet Halk Partisi Edremit Belediye Başkan Adayı Mehmet Ertaş’ın Proje Sunum ve Belediye Meclis Üyesi Tanıtım Toplantısı, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş ve önceki dönem CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki’nin katılımıyla Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Salon, binlerce vatandaşın yoğun ilgisiyle dolup taştı. 


“BAŞLIYORUZ, KAZANACAĞIZ, BAŞARACAĞIZ”


Edremit’in 5 yılını belirleyecek projelerini kamuoyuyla paylaşan Mehmet Ertaş proje sunumundan önce yaptığı açıklamada: “Beni hepiniz tanıyorsunuz Edremit’te dünyaya gözlerimi açtım. Bu topraklarda büyüdüm. Bu topraklara emek verdim. Edremit’in sokaklarında hatıralarım, topraklarında atalarım var. Ömrümün yarısını belediyelerde hizmetle geçirdim.15 yıl belediye meclis üyeliği, encümen üyeliği, belediye başkan yardımcılığı, belediye başkan vekilliği yaptım. Körfez Belediyeler Birliği Başkanlığı görevi üstlendim. Kendimiz için değil, kentimiz için var olduk. Bu şehrin spor kulüplerinde emeğim var, ticaret odasında varlığım var. Birçok STK’da üyeliğim var. Ben Edremit için varım” dedi. Aldığı görevlerle ve birikimiyle Edremit’i iyi tanıdığını, Edremit’in sorunlarını ve çözümlerini bilen biri olduğunu, buna göre güçlü, birikimli bir meclis listesi ve yapılabilir, yaşam kalitesini arttıran projerle toplumun karşısına çıktıklarını ifade etti. 

“TÜM TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK”


Ertaş, “İşimiz gücümüz Türkiye” sloganıyla yola çıktık. Mirasına sahip çıkan, kaynaklarını halk için kullanan kalkınmanın, huzurlu ve konforlu bir Edremit’in peşine düştük. Liyakatli kadrolarla adil, ulaşılabilir, şeffaf bir belediye başkanı olacağım. Önümüzdeki dönem Allah nasip eder, halkımız da takdir ederse Edremit’in mutluluğu ve yaşam kalitesi tüm Türkiye’de örnek olacak size söz veriyorum. Hedefimiz mazeret değil, maharet üreten belediyecilik. Şimdi kolları sıvıyoruz 31 Mart akşamında Edremit Belediye Başkanı olarak göreve başlıyoruz. Arzumuz; refah, kalkınma ve dayanışma sac ayakları üzerinde kurulu bir yerel yöneticilik. Vaadimiz; işi gücü Edremit olan demokratik, katılımcı, şeffaflık ilkesiyle hesap veren, çevreci ve yeşil, adil ve paylaşımcı belediyecilik. Eşit hizmet, sosyal adalet, ortak aklı ve bilimi esas kabul eden bir anlayış gözetiyoruz. Size sunacaklarımız kuru bir vaat değildir.Yapacaklarımı vaat ediyorum. Vaat ettiklerimden fazlasını yapmaya söz veriyorum.” dedi. Kentin nitelikli insanlarından oluşan belediye meclisi için güçlü bir alkış isteyen Ertaş, salondan dışarıya taşan binlerce Edremit'li vatandaşa destekleri için saygı ve sevgilerini sunarak teşekkür etti. Belediye Meclis Üyeleri tanıtımının ardından, Mehmet Ertaş projelerinin sunumunu gerçekleştirdi. 

İlk 3 ayda: Yollarımızı düzelteceğiz, Dalyan doğal yaşam parkının yapımına başlıyoruz,parklarımızı düzelteceğiz, Doğalgaz sorununu çözüyoruz,Edremit kent rehberini dijital kiosk cihazlarıyla oluşturacağız. 

-Çocuk meclislerini kuracağız.
-Her köye kültür evi yapacağız. 
-Kent merkezimizde modern bir nikah salonu açacağız. 
- Yer altı ve yer üstü otoparklar yaparak otopark sorununu çözeceğiz.
- Asfalt fabrikamızı yenileyecek ve Beton kilit taş üretim tesisi kuracağız. 
- Muhtarlar meclisi ve kent konseyi ile her ay toplantılar yapıp vatandaşlarımızın sorunlarına hızlı çözümler üreteceğiz.
- İstihdam ofisleri açacağız 
- uzun vadede açacağımız tarım lisesi ile bölgede farkındalık yaratacağız.
- Engelsiz bir Edremit için engelsiz sahil ve engelsiz tuvaletleri şehrimize kazandıracağız. 
- Gençlerimiz için Edremit gençlik parkını kuracağız. 
- Belediye Kreşlerini hayata geçireceğiz. 
- Edremit dayanışması (EDAY) ile dar gelirli ailelere sunacağımız alışveriş kartı ile hem sosyal yardım desteğinde bulunacak hemde küçük esnafımızı koruyacağız. 
- Altınoluk kuyudere sosyal tesislerini yapacağız. 
- Yaş almış büyüklerimizin huzurlu vakit geçirip sosyalleşeceği ikinci bahar kafeyi hayata geçireceğiz. 
- Tüm öğrencilerimiz için tarihimize saygı adı altında kültür turları düzenleyeceğiz. Dar gelirli ailelerimize eğitim desteği sunacağız. 
- Şehir dışında okuyan öğrencilerimizin burs ücretlerini artıracağız.
- kentimize okumaya gelen üniversite öğrencilerine yurt yapacağız.
- Belediyemiz bütçesinde bağımlılıkla mücadele eylem planına bağlı kalarak sosyal destek kalemi altında bütçe ayıracağız. 
- Akçay 'a ulaşımın kolaylaşması için eminkuyu mevkiinden  Edremit çayını geçeceğimiz bir köprü yapacağız. 
- Edremit kent belleği çalışmaları yapacağız. 
- Kapalı pazar yeri alanları yapacağız. Pazar alanlarımızın üzerlerine güneş panelleri kurarak elektrik ihtiyacını buradan sağlayacağız. 
- Kaz dağlarımızın UNESCO Dünya mirası listesinde yer alması için çalışmaları hızlandıracağıź. 
- şehrimize  çevre düzenlemeleri ile yeni sosyal donatı alanları kazandıracağız.
- Sokak aralarındaki çöp konteynerlerini tüm kentimizde yer altına almasını sağlayacağız. 
- ED-BEL İşletmeleri atıl kalmayacak. 
- Kültür sanatla yoğrulan bir Edremit yaratacağız. Bu kapsamda Sabahattin Ali  günleri, Tuncel Kurtiz sinema günleri, Ali Ekber Çiçek anma günü, kitap fuarı, tahtacı kültür festivali gibi daha bir çok sanatsal ve kültürel etkinlikler gerçekleştireceğiz.
- Edremit bandosu ve Edremit ritim orkestrasını kuracağız.
- Karavan turizmini destekleyecek karavan park kuracağız. 
- İda Ralli projesi için gerekli girişimleri yapacağız. 
- Kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapıp dinlenebileceği Edremit Zeytin hanı şehrimize kazandıracağız. 
- cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına yakışır bir kongre ve kültür merkezini şehrimize kazandıracağız. 
- Yelken kulübü ve su sporları merkezi açacağız 
- Su altı müzesini kentimize kazandıracağız. 
- Kentimjzde geç sporcuların yetişmesi için olimpik havuzu kentimize kazandıracağız. 
- Kentimizin ortak değeri Edremit spora modern tesisler kazandıracağız. 
- Şehit Hamdibey ve otogar önü Edremit vizyon projesi ile Edremit girişini modern hale getireceğiz. 
- Güre port liman projesi ile Gümrük kapısını Güreye getireceğiz. 
- Kanalizasyon sorununu Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışarak çözeceğiz.
- Arıtma tesisini her şartta doğru yerinde Büyükşehir Belediyesine yaptıracağız. 
- Yürüş ve bisiklet yolları yapacağız. 
- kompost gübre ve geri dönüşüm tesisi ile doğal gübre üretip üreticilerimiz vereceğiz. 
-Bostancı'ya enerjisini güneş panellerin den alan soğuk hava deposu kuracağız.
- Edremit Belediyesi zeytincilik çiftçi eğitim merkezini kuracağız. 
- iklime dirençli kent Edremit: afetlerin tümüne karşı kentimizin dirençli hale gelmesi için bilim insanları ile kent planı yapacağız. 
- Sokakta yaşayan can dostlarımız için pati park projesi ile oynaya bilecekleri sosyal donatı alanı inşa edilecek.