Haber: Fırat Bulut

CHP Bingöl İl Yönetimi ve Millet İttifakı partileri, Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için çalışmalarına başladı. CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Aslan’ın da katıldığı çalışmalar kapsamında kanaat önderleri ziyaret edilerek, Kemal Kılıçdaroğlu’na destek istendi.

14 Mayıs Cumhurbaşkanı seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bingöl’de yüzde 32 oranıyla 47.195 oy aldı. İkinci tur için Bingöl’deki çalışmalarına erken başlayan CHP İl Yönetimi, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Aslan, Millet İttifakı partilerinden Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi il temsilcilerinin katılımıyla çalışmalar yürüttü.

Bingöl’deki kanaat önderlerini ziyaret eden Millet İttifakı temsilcileri daha sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Kemal Kılıçdaroğlu için destek isteyecek.

CHP MİLLETVEKİLİ İBRAHİM ASLAN BİNGÖL’DE

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Aslan genel merkezlerinin görevlendirmesi ile önceki gün Bingöl’e geldiğini ve iki gün boyunca burada çalışmalar yürüteceği bilgisini paylaştı.

Aslan şöyle konuştu:

“Temel görevimiz iki başlıkta toplanabilir. Birincisi 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçim sonuçları ve parti örgütümüzün yaşadığı eksikliklerin tespiti ve çözüm önerilerini ortaya koymak. İkincisi parti örgütümüzle birlikte hem Bingöllü hemşehrilerimize teşekkür hem onların ikinci tur seçimlerinde tekrar seçime ilgilerinin sağlanması ve geliştirilmesi. Bunun yanı sıra bazı kanaat önderlerimizi ziyaret ederek hem teşekkürlerimizi hem de 28 Mayıs için desteklerinin devamının sağlanması için bir çaba içerisindeyiz.”

“HEDEFİMİZ İLK TURDA ALINAN SONUCUN ÜSTÜNE ÇIKMAK”

Bingöl’deki ikinci tur seçimlerindeki hedeflerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili İbrahim Aslan “Bingöl’de hedefimiz birinci turda alınan sonucun üstüne çıkmak. Bütün Türkiye’de hedefimiz bu. Spor diliyle konuşursak 14 Mayıs’ta bir maç yapılmıştır. Bu maçın galibi ortaya çıkmamıştır. Maç berabere bitmiştir ve kronometre tekrar sıfırlanmıştır. 28 Mayıs’ta tekrar bir seçim ortaya konulacaktır. Biz seçime sıfırdan başlıyoruz, başladık geçtiğimiz hafta içerisinde. İnşallah hem Bingöl’ümüzde hem de Türkiye’de daha yüksek oy oranlarıyla ve tabi ki genel hatlarıyla Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanarak süreci tamamlamak istiyoruz. Kaldı ki ikinci tur olacağı için bir oy bile fazla alsanız cumhurbaşkanı seçimini tamamlanmış olacak. O nedenle yürekten inanıyoruz. Hem Bingöllü hemşerilerimize çok güveniyoruz hem Türkiye’de seçmenin 28 Mayıs’ta gereğini yaparak Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı seçeceğinden eminiz” diye konuştu.