ANKA Haber Ajansı’nın Meclis kulislerinden edindiği bilgiye göre, AKP ve CHP’li milletvekilleri arasında yargı paketiyle ilgili temaslarda bulunuldu ve taslağın “etki ajanlığı” maddesinin pek çok kesime suçlama getirilmesine neden olabilecek muğlak ifadelerden arındırılması üzerinde duruldu. AKP tarafı da maddenin muğlak ifadeler barındırdığını ve yeniden düzenlenerek, çerçevesi netleştirilerek Meclis’e getirileceğini ifade etti.

CHP milletvekillerinin yargı paketine ilişkin eleştirilerinin odağında da ”etki ajanlığı” maddesinde yer alan ve uygulamada pek çok farklı yoruma neden olarak yaygın suçlamalara konu olabileceği yer aldı. Madde mevcut haliyle, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda Türk vatandaşları veya kurum ve kuruluşları ya da Türkiye’de bulunan yabancılar hakkında araştırma yapan veya yaptıranlar hapis cezası” getirilmesini düzenliyor.

CHP, bu maddeyle, Avrupa Birliği fonlarından yararlanan birçok kurumun bile casuslukla suçlanabileceğine dikkat çekerek, itiraz ediyor. Kulislere yansıyan bilgilere göre, AKP tarafında bu itiraz yerinde bulunsa da maddenin tamamen çekilmesi değil, net sınırlar konularak yeniden düzenlenmesi üzerinde duruluyor.