CHP'li milletvekillerinin ve parti yöneticilerinin yapacağı saha ziyaretleri sonrası her il için raporlar hazırlanacak ve bu raporlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacak. CHP, seçim döneminde bu kentlere yönelik projelerini bu raporlara göre hazırlayacak.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre Sivas’ta ziyaretlerde bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin sahada yaptığı temaslar sonrası, en çok tarımsal girdilerin artışına dair şikayetlerle karşılaştıklarını belirterek "Üreticiler, ‘Bu mazot, bu gübre fiyatlarıyla nasıl üretim yapacağız’ diye soruyor. Herkes geçim sıkıntısından söz ediyor. 2021’de 50 kilogramlık bir şeker 280 lirayken şimdi 1250 lira. Un fiyatı da 80’den 480’e çıkmış. Satışlar azalmış. 40 gram ekmek 1.5 lira. İnsanlar bizlere bunları anlatıyor” diye konuştu.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da AKP’nin yüzde 52 oy aldığı Çorum'daydı. Çorum'da yaptığı incemeler konusunda bilgi veren Başarır, “Her kesimle görüşüyoruz. Özellikle pazarda inanılmaz bir tepki var. İnsanlar, ‘Torbalarımızı dolduramıyoruz’ diyor. Kamyoncular da çok şikâyetçi. Lastikten benzine kadar maliyetlerinin yüzde 300 arttığını söylüyorlar” diye konuştu.

Çorum’da seçmende bir değişim gözlemlediklerini söyleyen Başarır, AKP'ye daha önce oy verenler asla vermeyeceğini söylediklerini belirterek "Burada Adalet ve Kalkınma Partisi üç milletvekili çıkartmış, CHP bir. Bir sonraki seçimlerde tam tersi bir tablo olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.