CHP Avrupa Birliği Temsilcisi Kader Sevinç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak almasını değerlendirdi. CHP AB temsilciliğinin yanı sıra Avrupa Sosyalistler Partisi PES'in yönetim kurulu üyesi de olan Kader Sevinç, Brüksel'de katıldığı PES yönetim kurulunda CHP'nin tutumunu ve dava ile ilgili gelişmeleri AB üyesi ülkelerin sosyal demokrat liderlerine aktardı. AB ülkelerinin başbakan yardımcıları, bakanlarının da hazır bulunduğu, PES üyesi partilerin oy birliği ile CHP'ye desteklerini sunduğu toplantı sonrasında mesajlarını özetleyen Kader Sevinç şunları söyledi:

"Türkiye'ye dair hemen her konuda, uluslararası dünyada akla ilk gelen adres biziz. Karardan bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na ve 16 milyon İstanbullunun iradesine yapılan son saldırı ve hakkında verilen haksız karara ilişkin açıklamalarımız dışında da çok sayıda soru ve bilgi talebi aldık ve cevaplandırdık.

“DÜNYADAN BİZE ULAŞAN MESAJLARDA DA İKTİDARIN BU KORKUNUN ESİRİ OLDUĞUNUN ANLAŞILDIĞI GÖRÜLMEKTEDİR”

Hepinizin bildiği gibi, partimiz CHP yaklaşan seçimler öncesinde 6 partili ittifakın en büyük partisidir. İttifakımız Türkiye'nin kader seçimine doğru kararlılıkla ilerlemektedir. Bu yöndeki kararlılığımız ve giderek genişleyen siyasi tabanımız iktidarda bir paniğe yol açmış görünüyor. Son saldırı dün, mahkemenin Belediye Başkanı İmamoğlu'nun siyasetten menedilmesine ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar vermesiyle gerçekleşti. Bu karar İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay tarafından onanırsa, Sayın İmamoğlu 2023 ve 2024 seçimlerinde aday olamayacak. Sn Genel Başkanımız mesajında ‘Yargıdan elinizi çekin, İstanbul halkı yalnız değildir’ demiş ve dün akşam bunların başarılarımızdan korkularından olduğunu vurgulamıştı. Dünyadan bize ulaşan mesajlarda da iktidarın bu korkunun esiri olduğunun anlaşıldığı görülmektedir.

“SAYIN İMAMOĞLU, İSTANBUL HALKI TARAFINDAN SEÇİLMİŞTİR VE BUNU DÜRÜSTLÜK VE ADANMIŞLIKLA YAPMIŞTIR”

Sayın İmamoğlu, İstanbul halkı tarafından seçilmiştir ve bunu dürüstlük ve adanmışlıkla yapmıştır. Kendisine yöneltilen suçlamalar temelsiz ve asılsızdır. İstanbul halkının seçtiği bir belediye başkanı olan Sayın İmamoğlu ve İstanbullulara karşı bu adaletsizliğe karşı seslerini yükselten herkese teşekkür ediyorum."

Avrupa Sosyalistler Partisi PES'in Yönetim Kurulu sırasında yaptığı üst düzey ikili görüşmelere de değinen Sevinç "Türkiye'deki muhalefetin siyasi baskıyla susturulamayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunu ve arkasında halkımızın desteğiyle iktidara doğru yürümekte olduğunu tüm dünya görmektedir. Bunu ikili görüşmelerimde de gördüm" dedi. Sevinç, Türkiye'de adalet ve demokrasiyi savunmaya ve muhalefetin dünyadaki sesi olmaya devam edeceklerini ekledi.