Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin kalkınma ve refah hedeflerine ulaşmasında güvenlik ve huzur ortamının temel şart olduğunu belirterek, "Güvenliğin olmadığı bir yerde sürdürülebilir büyümeden söz etmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

"Terörsüz Türkiye" Hedefi ve Provokasyon Uyarısı

PKK’nın bugün itibarıyla yaptığı çekilme açıklamalarını "olumlu yönde değerlendirilen bir ilerleme" olarak gördüklerini belirten Yılmaz, süreç uzadıkça risklerin artacağı uyarısında bulundu:

"Süreç uzadıkça, dezenformasyonlar, provokasyonlar artacaktır. Türkiye'de ve bölgemizde, barış istemeyen; huzur istemeyen güçler, bu sürece çomak sokmaya çalışacaklardır."

Yılmaz, Meclis bünyesinde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun çalışmalarının sürece yön vereceğini ve "Terörsüz Türkiye" idealinin, kaynakların kalkınma için daha etkin kullanılması anlamına geleceğini kaydetti.

"Tüm Farklılıklarımızla Bu Yürüyüşün Parçasıyız"

Konuşmasında Zeynebiye Camii’nin önemine de değinen Yılmaz, bu eserin Türkiye’nin dini ve kültürel çeşitliliğini yansıtan önemli bir sembol olduğunu belirtti.

Yılmaz, kökeni, inancı veya düşüncesi ne olursa olsun "her bir vatandaşın bu yürüyüşün bir parçası" olduğunu vurgulayarak, Türkiye Yüzyılı'nı kardeşliğin, adaletin ve refahın yüzyılı yapmaya kararlı olduklarını ifade etti.