CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Ticaret şehri Kayseri’mizdeki rakamlar gerçekten içler acısı. İktidar pembe tablolar çizmeye kalksa da artık mızrak çuvala sığmıyor. Son 11 ayda 11 yılın rekoru kırılarak bin 469 esnafımız, kasım ayında da 132 esnafımız sicil terk işlemi yaptı. Boşuna masal anlatmasınlar, Kayseri’de artık çarklar dönmüyor” dedi.

Çetin Arık, bugün yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle Kayseri’de kepenk kapatan esnafa sayısına dikkat çekti. Arık, şunları kaydetti:

“Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) açıkladığı raporun Kayseri bölümü dikkat çekti. TESK verilerine göre; kasım ayında 132, son bir ayda son 11 yılın rekoru kırılarak bin 469 esnaf sicil terk işlemi yaptı.

Bu rakamlar son derece düşündürücü. İktidarın çizdiği pembe tablolar sadece bir algıdan ibaret. İşsizlik, önemli bir sorun olarak milletin karşısında duruyor. İktidara sorarsanız; Türkiye uçuyor, Kayseri uçuyor. Ama sokağa çıktığınızda durum içler açısı. Bugün bir avuç yandaş dışında ülkede durumundan memnun olan hiç kimse yok. İşçi sıkıntıda, memur sıkıntıda. Emekli, yoksulluk sınırının altında ücretin altında eziliyor. Çiftçi, ürettiğinin karşılığını alamıyor. Sanayici yarınını göremiyor. Esnaf, bir bir dükkan kapatıyor.

Ticaret şehri Kayseri’mizdeki rakamlar gerçekten içler acısı. İktidar pembe tablolar çizmeye kalksa da artık mızrak çuvala sığmıyor. Son 11 ayda 11 yılın rekoru kırılarak bin 469 esnafımız, kasım ayında da 132 esnafımız sicil terk işlemi yaptı. Boşuna masal anlatmasınlar, Kayseri’de artık çarklar dönmüyor. Buradan kıymetli halkımıza seslenmek istiyorum: Yandaşı önceleyen, vatandaşı unutan bu düzenin sonuna geldik. Geliyor gelmekte olan.”