Tatil cenneti Çeşme'de 14 Temmuz'da yüzlerce dönüm alanı kül eden yangının üzerinden 4 gün geçtikten sonra yine alevler yükseldi. Ildır Mahallesi'nde evlere yakın noktada çıkan yangın, şiddetli rüzgarla kısa sürede büyüdü. Erythrai Antik kenti çevresine yayılan alevler nedeniyle mahalledeki 8 ev, 3 restoran ve 3 baraka tedbir amaçlı boşaltıldı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler sevk edildi. Ekipler, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 arazöz ve 2 ilk müdahale aracı ile yangına müdahale etti. Yangın, ekiplerin hızlı müdahalesi sonucunda kontrol altına alındı. Yangında küle dönen otluk alanda soğutma çalışmaları sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI: DESTEĞE GELİN

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, yangınla ilgili sosyal medyadan destek çağrısında bulundu. Oran yaptığı paylaşımda yangının büyük olduğu ifade ederek, "Ildır'da büyük bir yangın var, özel su tankeri sahibi herkese sesleniyorum. Tankerleriniz dolu olarak Ildır'a bize yardıma gelin. Ildır merkez yanıyor! Bütün özel su tankeri sahiplerine sesleniyorum Çeşme'de. Su tankeri sahipleri dolu olarak Ildır'a bize yardıma gelin. Bu yayını izleyenler tanıdığı su tanekeri sahiplerini Çeşme'de, Ildır'a dolu olarak yönlendirsin" dedi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Çeşme Belediyesi ayrıca, "Ildır merkezde çıkan ve hızla yayılan yangın bölgesinde tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için itfaiye ve belediye ekiplerimiz ile mücadele ediyoruz" açıklamasını yaptı.