TESKİ tarafından Atatürk Caddesi ve bağlı 19 sokakta altyapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Akay, “Çerkezköy Belediyesi ekipleri de Atatürk Caddesi’nde üstyapı çalışmalarını tamamlamak üzere. TESKİ ekipleri de Öztrak Caddesi’ndeki altyapı çalışmalarının sürdürüyor. Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmaları da hızla ilerliyor” dedi.

“BİZ ÇERKEZKÖY ADINA ÇOK MUTLUYUZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay daha sonra Vatan Size Minnettardır Anıtı yanında yapımına başlanan Halk Kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Merhum hayırsever iş insanı Andon Arakelyan anısına önemli sanayi kuruluşlarından Sarbak Metal ile imzalana protokolün ardından hızlıca yapım çalışmalarına başlanıldığını kaydeden Akay, “İnşallah Çerkezköy çocuklarına, Çerkezköy halkına rahmetli Andon abi sayesinde bir eser daha kazandırılacak. Biz Çerkezköy adına çok mutluyuz. Merhum Andon Arakelyan’ın anısını yaşatacağımız Halk Kütüphanemizin yapımını en kısa sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“CADDELERİMİZİ MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Narin Kavşağı’nda sürdürülen düzenleme çalışmalarını da inceleyen Akay’ın bir sonraki durağı ise 29 Ekim ve Narin Caddeleri oldu. Her iki caddede de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Akay, “29 Ekim Caddemizde yol genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Narin Caddemizde ise yol genişletme ve bordür çalışmaları sürüyor. Daha sonra 16 bin metrekare Terrazo taş kaplama çalışması yapılacak. 6 bin 900 metre bordür çalışmasının yapılacağı 2 caddemizde yaklaşık 43 bin metrekarelik yol ağını da sıcak asfalt ile kaplayacağız. Ardından peyzaj ve aydınlatma işlemleri ile düzenleme çalışmalarımızı tamamlayarak, caddelerimizi modern bir görünüme kavuşturacağız” dedi.

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen sıcak asfalt çalışmaları, Veliköy Mahallesi’nde sürüyor. Çalışmalar kapsamında Veliköy Mahallesi’nde bugüne kadar 13 sokağın asfalt ile kaplandığını kaydeden Akay, “Veliköy Mahallemizde Alparslan Caddesi ile Vatan 3, Atatürk 3, Alparslan 3, Alparslan 1, Atatürk 5, Vatan 4, Vatan 5, Hürriyet 2, Hürriyet 1, Atatürk 1, Güvence, Güven 1, Güven 2, Vatan 1, Vatan 2 ve Sağlık 1 sokaklarda asfaltlama çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

“22 CADDE VE SOKAĞIMIZDA TOPLAM 23 BİN 300 METREKARELİK YOL AĞINI ASFALTLAMIŞ OLACAĞIZ”

Sıcak asfalt hamlesi kapsamında Veliköy Mahallesi’nde Selimiye Caddesi ve İlköğretim Caddesi ile Sağlık 2, Selimiye 1 ve Selimiye 2 sokaklarda çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekleyen Akay, “Veliköy Mahallemizde sıcak asfalt çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte 22 cadde ve sokağımızda toplam 23 bin 300 metrekarelik yol ağını asfaltlamış olacağız” diye konuştu.

Akay, yol ve kaldırım yapım-onarım çalışmalarının kentin ihtiyaç duyulan noktalarında devam edeceğini ifade etti.  

EK TESİS BİNASI İNŞAATI YÜKSELİYOR

Akay daha sonra Çerkezköy Belediyesi Tesis Binası yapım çalışmalarını inceledi. Tesisin hafriyat çalışmaların tamamlandığını ve temelinin atıldığını kaydeden Akay, çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak ek tesis binasının Çerkezköy halkının hizmetine açılmasının hedeflendiğini belirtti.