Ordu Çaybaşı Belediyesi’nde işçilerin 2 Şubat’ta başlattıkları grev devam ediyor. İşçilere sendikaların, partilerin kitlesel desteği sürüyor.

Toplu sözleşmede anlaşma sağlanamaması ve 9 işçinin işten atılması sonucu 2 Şubat 2023 tarihinde Ordu Çaybaşı Belediyesi’nde başlatılan greve, Belediye İş Sendikası Genel Merkez yöneticilerinin de katıldığı kitlesel destek geldi. İşçileri destek ziyaretine Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Bayram Özkan ve İsmail Duman, Çorum, Samsun, Tokat, Giresun, Trabzon, Rize Şube başkan ve yöneticileri, Türk İş’e bağlı Samsun Koop İş, Yol İş, Şeker İş ve Türk İş bölge başkanları, CHP, Emek Partisi ve İYİ Parti başkan ve yöneticileri katıldı.

Grev çadırının bulunduğu alana yürüyüş yaparak sloganlarla gelen ziyaretçileri işçiler ve Belediye İş Ordu Şube başkanı Kadir Altun ve işçiler karşıladı. Ziyarette konukların konuşmalarından sonra süreç hakkında bilgi veren Belediye İş Sendikası Ordu Şube Başkanı Kadir Altun şunları söyledi:

“ÇAYBEL'de çalışan üyelerimizin, aileleri, çocukları aşı, ekmeği için verdiği hak arama mücadelesi 48. gününe girdi. Sendikamız toplu sözleşme sürecinde, yasaların verdiği hak ve yetkiyle, üyelerimizin anasının ak sütü kadar helal olan, çalışma ve yaşama koşulları, ücret talepleri, Çaybaşı Belediyesi yöneticilerinin baskı ve tehdidine maruz kalmıştır. Çaybaşı halkı seçimlerde belediye yönetimine belli bir süre, yasalar çerçevesinde Çaybaşı’nı yönetme yetkisi verdi. Onlar bu yetkiyi halka hizmet etmek için değil, kendilerini her şeyin üzerinde görerek, insani ilişkilerin, yasaların üstünde görerek; kibirle, hakkaniyete aykırı bir şekilde baskıyla, faşizan bir anlayışla kullandılar. Kullanmaya da devam ediyorlar.”

“BASKILARA BOYUN EĞMEYİZ”

Altun, belediye yönetiminin baskı uyguladığını dile getirerek, “Belediye yönetimi, sendikamızın, üyelerimizin yasaların kendisine verdiği hak mücadelesini, işverene karşı yapılan bir hakaret, bir inatlaşma, bir er meydanı mücadelesi bir güç gösterisi olarak görüyorlar. Böyle bir anlayış, demokrasiyle bağdaşmaz. Böyle bir anlayışın demokraside yeri yoktur. Böyle bir anlayış, güç zehirlenmesi yaşayan, kibri, egoları, aklın önüne geçmiş, “ben ne dersem odur, ben ne verirsem onunla yetinirsiniz, karşı çıkanı ezerim, işten atarım” diyen ilkel bir anlayıştır. Nitekim ne yasal ne insani ne de ahlaki olan bu ilkel, baskıcı anlayış, yangına körükle giderek yasal olarak, hakkını hukukunu alın terinin karşılığını arayan 9 üyemizi 27 Ocak 2023’te, işten çıkartarak zirve yapmıştır” dedi.