Kısa Dalga yazarı Ayşe Yıldırım yazısında, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na bir 'dokunulmayacaklar' listesi verdiğini iddia etti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

...

Kulislerde başka bir iddia daha dolaşıyor.

Meral Akşener’in ipleri kopardığı Millet İttifakı’nın 2 Mart’taki toplantısından kısa bir süre önce Kılıçdaroğlu’na 400 kişilik bir liste verilmiş.

Seçilmesi halinde dokunulmayacaklarına dair güvence istenilen bir liste. İçinde kimlerin olduğunu tahmin edersiniz.

İşte bu liste ve talep Kılıçdaroğlu’nu çok öfkelendirmiş.

İktidar değişse de “müesses nizam“ değişmesin isteyenlere karşı ne diyordu Kılıçdaroğlu:

Görüşme talebi ile geldiklerinde bu görüşmeyi kabul edersem bu kirli düzenin hedefi olmayacağımı da gayet iyi biliyordum. Halkımın şunu çok iyi bilmesi ve beni çok iyi anlaması gerekiyor. Bu çetelerin bir kısmı bu saray iktidarından yani Erdoğan’dan önce de vardı, o zaman da devlet içindeydiler. Her gelen iktidar ile hizalanmış bunlar. Her gelene yedirmişler derine de, mafyaya da yedirmişler. Öyle ya Hazine’yi kolay kolay soydurmazlar adama. Bunlar nasıl insan satın alınacağı konusunda da uzmanlaşmış durumdalar. Bunlarla görüştüğüm an bu çarkın parçası olacaktım. İktidarın ismi değişecekti ama halkın sefaleti aynen devam edecekti. Bir Erdoğan gidecekti ama yerine yeni Erdoğan gelecekti. Halkımız da sefalet içinde kalacaktı.“

Yani mesele göründüğünden en az 418 milyar dolar daha “derin“.