Sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşler, suç örgütüne üye olmak ve kara para aklamak suçlarından dolayı salı sabahı gözaltına alındı. İki gün boyunca emniyette sorgulanan kardeşler, ardından adliyeye sevk edildi. CNN Türk'te yer alan habere göre, Candan kardeşlerin ifadelerine ulaşıldı.

Bahar Çandan, suç örgütünün mağdurlarını ikna ettiği iddia edilen yemekli toplantılara reklam yüzü olarak 10 bin lira karşılığında katıldığını belirtti. Ancak, bu toplantılarda suç işlendiğinden haberi olmadığını iddia etti. Ablası Nihal Candan ile birlikte suç örgütünün vitrini ve para kasası oldukları iddialarını reddetti. Bahar Candan, sosyal medyada paylaştığı para dolu çanta ve helikopter fotoğraflarının photoshop olduğunu savundu.

Bahar Candan, lüks bir yaşantısı olmadığını söyleyerek, zenginlerin hayranı olduğunu ve onlar gibi görünmeye çalıştığını ifade etti. Çete lideri Onur Apaydın ile olan ilişkisi hakkında ise, "Adını Kaan olarak biliyordum. Meğerse bu yalanmış. Keşke onu hiç tanımasaydım. Gerçek ismi Onur Apaydınmış. Ablamın sevgilisiydi. İlişkileri bir yıl sürdü. Sonra da benimle görüşmeye başladı. Beraber yemeğe de çıktık. Keşke onu hiç tanımasaydım" dedi.

Nihal Candan da suçlamaları kabul etmeyerek, sevgilisi olan çete lideri Onur Apaydın'ın kendisini kandırdığını söyledi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Candan kardeşler tutuklandı. Nihal Candan, mahkeme salonundan çıktıktan sonra adliye koridorlarında sinir krizi geçirdi. Bahar Candan ise cezaevine götürülürken, "Asıl suçlular dışarıda. Benim hesabımda para yok" diye bağırdı. Polisler, Candan kardeşleri son sağlık kontrolünün ardından Silivri Cezaevi'ne götürdü.