Aydın'da meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden öğrenciyi anmak ve eylem yapmak isteyen öğrenciler, Aydın'da engellendi, ancak Çanakkale'deki öğrencilere müdahale edilmedi. Çanakkale Emniyet Müdürü Selim Arıcı, öğrencilere yol açılması ve müdahale edilmemesi talimatını verdi ve bu kararıyla sosyal medyada dikkat çekti.

ÖĞRENCİLER ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜYLE YURTLARINA DÖNDÜ

Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazası sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Bu olayın ardından, öğrenciler yurdun önünde "Katil KYK" sloganlarıyla eylem yaptılar. Aydın'daki eyleme katılan öğrenciler engellenirken, Çanakkale'deki öğrenciler benzer bir engelle karşılaşmadı. Çanakkale Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Aydın'daki KYK yurdundaki kaza sonrası sokaklara çıkan üniversite öğrencilerinin serbestçe eylem yapmalarına ve müdahale edilmemesine yönelik talimat verdi. Arıcı'nın bu kararı, sosyal medyada geniş yankı buldu. Aynı zamanda, Çanakkale Emniyet Müdürü Arıcı, eylemin ardından öğrencileri çevik kuvvet otobüsleriyle yurtlarına göndererek takdir topladı.

Çanakkale'de Kerime Sultan, Nusrat ve 18 Mart KYK Yurdu öğrencileri, "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganlarıyla şehir merkezine yürümüşlerdi.