Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kanal 7'ye konuk oldu. Işıkhan, asgari ücretteki 2 liranın bir üst vergi dilimine taşınması olduğu iddiasını yanıtladı. 

Bakan Işıkhan, ücreti asgari ücretin üzerinde olan tüm çalışanların da asgari ücret düzeyine kadar olan gelirlerinin hem damga hem de gelir vergisinden muaf tutulduğunu hatırlatarak şunları dile getirdi:

“Asgari ücreti, Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor Belirlerken de asgari ücret günlük ve brüt olarak belirlenmekte. Biz net olarak ifade ediyoruz ama brüt olarak belirleniyor. Saatlik ve aylık tutarlar da buna göre hesaplanıyor. Tamamen teknik bir şey. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yaptığı bir düzenleme. Şimdi buna göre de 2024 yılı brüt asgari ücretin aylık tutarı brüt olarak 20 bin 2 lira 50 kuruş olarak belirlendi Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz tarafından. Saatlik tutarı da 88 lira 90 kuruş olarak belirlenmiş. Kesintilerin ardından da net asgari ücret tutarı da 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirleniyor. Biz de bu rakamı ifade ettik”