Haber: Fatoş Erdoğan

ÖHD'li Avukat Emrah Ersoy, bugün Çağlayan Adliyesi önünde gözaltına alınan tutuklu yakınları Fince Akman, Cemile Çiftçi ve Gazeteci Zeynep Kuray'ın mevcutlu tutulacağı yarın adliyeye çıkaracağını söyledi.

Hasta tutukluların serbest bırakılmasını isteyen aileler, İstanbul Adliyesi önünde yürüyüş düzenledi. Fince Akman, Cemile Çiftçi ve gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alındı.  

Z1

Hasta, infazları yakılan tutukluların aileleri, Adalet Nöbeti eyleminin 32’nci haftasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde bir araya geldi. Çağlayan Meydanı’na gelen Akman ve Çiftçi polis tarafından ablukaya alındı. JINNEWS muhabiri Gülistan Dursun ve Gazeteci Hayri Tunç polis tarafından darp edildi.

Polis Dursun’un fotoğraf makinesine el koymaya çalıştı. Bu sırada haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray da darp edildi. Erkek polisler tarafından darp edilen Kuray’a ters kelepçe uygulandı. Kuray, daha sonra gözaltına alındı. Ardından Akman ve Çiftçi de gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Kağıthane İlçe Emniyet götürüldü.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen gazeteci Zeynep Kuray ve iki tutuklu yakını anne bu gece mevcutlu tutulacak. ÖHD'li Avukat Emrah Ersoy ifadeleri için Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen tutuklu yakınları Fince Akman, Cemile Çiftçi ve gazeteci Zeynep Kuray'ın bugün bırakılmayacağını yarın Çağlayan Adliyesi'ne çıkarılacağını söyledi.

M2

Fotoğraflar: MA / Mehmet Aslan