İstanbul Sultangazi'de 21 Mart 2020 tarihinde Buse Güler'i ateşli silahla katletme girişiminde bulunan Cemal Albayrak’ın yargılandığı davanın 5'inci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Buse Güler, ailesi ve taraf avukatları katılırken, “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklu yargılanan Albayrak da hazır bulundu. Albayrak’ın duruşmaya, “iyi hal" indiriminin sembolü olan takım elbisesiyle katılması dikkat çekti.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) gelen rapor mahkemeye sunuldu. Raporda Buse Güler’in yaralanma düzeyinin “kişinin yaşamını tehlikeye sokacak” nitelikte olduğu saptandı.

20 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Esasa ilişkin mütalaasını sunan savcı, Albayrak hakkında “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Ardından fail Cemal Albayrak, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Talebi kabul eden mahkeme heyeti, duruşmayı 9 Aralık'a ertelendi.

Kararın ardından fail ile karşı karşıya gelen Güler, baygınlık geçirdi. Güler, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından adliyede bulunan revire kaldırıldı. Ayrıca Güler’in aldığı yaralar nedeniyle  yarın tekrar bir operasyon geçireceği öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

İstanbul’un Sultangazi Mahallesi’nde oturan 22 yaşındaki Buse Güler, 21 Mart günü Cemal Albayrak tarafından iş çıkışında ateşli silahla vurularak ağır yaralandı. 18 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Güler, daha sonra tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Olay günü kaçan fail Cemal Albayrak ise daha sonra gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, fail hakkında “kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi.