Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan ocak ayı enflasyon verilerine ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Bulut, açıklanan verilerin piyasa gerçekleriyle uyuşmadığını ve sokaktaki sefaletin arttığını belirtti.
ENFLASYON KÂĞITTA DÜŞÜYOR AMA SOKAKTA SEFALET ARTIYOR
Bulut, kamuoyuyla paylaştığı mesajında Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre aylık enflasyonun yüzde 4,84, yıllık enflasyonun ise yüzde 30,65 olarak açıklandığını hatırlattı. Maaşların her geçen gün eridiğini, kiraların yükseldiğini ve mutfakta tencerenin kaynamadığını savunan Burhanettin Bulut ayrıca şunları kaydetti:
"Memurun, emeklinin cebine el atan Saray’ın yankesicisi TÜİK’e göre aylık enflasyon yüzde 4,84, yıllık yüzde 30,65. Oysa herkes biliyor çarşıda, pazarda, markette fiyatlar ateş pahası! Maaş her gün eriyor, kira uçuyor, mutfakta tencere kaynamıyor. Enflasyon kâğıtta düşüyor ama sokakta sefalet artıyor."





