CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Adalet Bakanlığı’nın kadrolu personeline nakit olarak ödediği 26,5 TL’lik giyecek yardımını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, “Personelinizin 26,5 TL ile hangi giysiyi alması beklenmektedir? Personele ödenen 26,5 TL, hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Giysi yardımı tutarı hesaba yatırılmadan herhangi bir piyasa araştırması yapılmış mıdır” diye sordu.

“Bu paranın yönetmeliğe aykırı olarak nakdi olarak yatırılmasının gerekçesi nedir? Bakanlığınız toplam kaç personele, ne kadar giyim yardımı yapmıştır” diye sordu.

Sağlık Bakanlığı’nın giyecek yardımı için hekim ve diğer sağlık çalışanlarının banka hesabına 38 TL yatırmasının ardından, Adalet Bakanlığı da kadrolu personeline giyecek yardımı olarak nakit olarak 26,5 TL ödedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, konuya ilişkin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi. Ekonomik krize ve yüksek enflasyona bağlı olarak fiyatların fahiş bir şekilde yükselmesinin çalışanların maaşlarını her geçen gün erittiğini belirten Bulut, önergesinde şunları kaydetti:

“Memurlara Yapılacak Giyecek Yardımı Yönetmeliği’nin 4. maddesinde ‘Giyecek yardımı kurum tarafından temin edilir ve ayni olarak verilir. Bu yardım karşılığında çek, kupon veya benzeri kağıtlar verilemez ve nakdi bir ödemede bulunulamaz. Ayrıca, bu yardım için memura fatura karşılığı bir ödeme yapılamaz. Giyim eşyası, standart beden ölçülerine göre yaptırılır. Gerektiğinde beden ölçüsüne göre kurumca diktirilir’ denilmektedir. Ancak yönetmeliğe aykırı olarak personele nakdi ödeme yapılmıştır.”

PERSONELİNİZİN 26,5 TL İLE HANGİ GİYSİYİ ALMASI BEKLENMEKTEDİR”

Burhanettin Bulut, Bakan Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

“Personelinizin 26,5 TL ile hangi giysiyi alması beklenmektedir? Personele ödenen 26,5 TL, hangi kriterlere göre belirlenmiştir? Giysi yardımı tutarı hesaba yatırılmadan herhangi bir piyasa araştırması yapılmış mıdır? Bu paranın yönetmeliğe aykırı olarak nakdi olarak yatırılmasının gerekçesi nedir? Bakanlığınız, toplam kaç personele ne kadar giyim yardımı yapmıştır?”