Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Medya ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, milyonlarca vatandaşın borç yükü altında olduğunu ifade etti. Bulut, "Vatandaşların bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borçları 6 trilyon 127 milyar liraya dayanmıştır. Ocak ayında 195 bin 576 kişi işsizlik ödeneği için başvurmuş, bunların yalnızca 83 bin 770’ine ödeme yapılmıştır. Yani başvuran her 100 kişiden 48’i işsiz ve tamamen gelirsiz bırakılmıştır. İktidar, pembe tablolar çizerek gerçekleri gizlemeye çalışsa da halk borç içindedir; işsizdir, yoksuldur ve çaresizdir. Halk icralarla boğuşurken, Saray saltanat sürmektedir" dedi.
KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARI 6 TRİLYON 127 MİLYAR LİRAYA DAYANDI
Ekonomik verilere ilişkin detayları paylaşan Burhanettin Bulut, şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye, tarihinin en ağır ekonomik ve sosyal yıkımlarından birini yaşamaktadır. Milyonlarca vatandaş, iktidarın yanlış ve ısrarcı ekonomi politikaları nedeniyle borç batağına, işsizliğe ve yoksulluğa mahkûm edilmiştir. Vatandaşların bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kartı borçları 6 trilyon 127 milyar liraya dayanmıştır. Halk artık geçinmek için değil, hayatta kalabilmek, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için borçlanmaktadır. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 285 bin kişi kredi, 1 milyon 626 bin kişi kredi kartı borcunu ödeyemediği için icralık olmuştur. Her gün binlerce eve icra kâğıdı girmekte, aileler ekonomik çaresizlik nedeniyle dağılmaktadır. Bu, açık bir ekonomik çöküş ve sosyal felaket tablosudur."
İşsizlik ödeneği başvurularına ve ödeme oranlarına da değinen Bulut, ayrıca şunları kaydetti: "Ocak ayında 195 bin 576 kişi işsizlik ödeneği için başvurmuş, bunların yalnızca 83 bin 770’ine ödeme yapılmıştır. Yani başvuran her 100 kişiden 48’i işsiz ve tamamen gelirsiz bırakılmıştır. İktidar, pembe tablolar çizerek gerçekleri gizlemeye çalışsa da halk borç içindedir; işsizdir, yoksuldur ve çaresizdir. Bu tablo, yönetim beceriksizliğinin ve ekonomi politikalarındaki iflasın açık ilanıdır. Halk borç ve yoksulluk içinde kıvranırken bu ülkenin kaynakları Saray’ın bir avuç yandaşı için harcanmaktadır. Halk icralarla boğuşurken, Saray saltanat sürmektedir. Halkı yoksulluğa, borca ve işsizliğe mahkûm eden AK Parti’nin kara düzeni mutlaka değişecektir."





