Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi İcra Kurulu üyesi Bülent Tezcan, anı defterini imzalayarak "Büyük Atatürk’ün açtığı yolda ülkemizin tam bağımsızlık yolunda kararlı yürüyüşünüz yaşamınızın tümünde tavizsiz devam etti. Siz milliyetçiliği Beşparmak dağlarına, Afyon’un haşhaş tarlalarına, Ege’nin derin sularına yazdınız. Rahmetle ve saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in doğumunun 100'üncü yılı dolayısıyla CHP Bülent Ecevit Siyaset Okulu'nda CHP Parti Okulu, Soysal Demokrasi Derneği (SDP) ve Ecevitçi Arayış Platformu işbirliğiyle "Bülent Ecevit'i Anmak ve Anlamak" sergisi açıldı. Sergide Ecevit'in önemli günlerdeki fotoğrafları ve kullandığı eşyalar yer aldı. Açılışa Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi İcra Kurulu üyesi Bülent Tezcan, Ecevitçi Arayış Platformu Başkanı Erol Demiroğlu, SDP Başkanı Sami Doğan, CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Özcan Baripoğlu, birçok partili ve vatandaşlar da katıldı.
Sergiyi gezdikten sonra anı defterini imzalayan Tezcan, deftere şunları yazdı:
"Sayın Genel Başkanım, sadece ülkemizde değil dünyada sol, sosyal demokrat, demokratik sol siyasetin çok önemli isimlerinden biri olarak siyasal yaşamımıza büyük değerler kattınız. Büyük Atatürk’ün açtığı yolda ülkemizin tam bağımsızlık yolunda kararlı yürüyüşünüz yaşamınızın tümünde tavizsiz devam etti. Siz milliyetçiliği Beşparmak dağlarına, Afyon’un haşhaş tarlalarına, Ege’nin derin sularına yazdınız. Rahmetle ve saygıyla anıyoruz."
Sergi açılışının ardından Prof. Dr. Zana Çıtak'ın moderatörlüğünü yaptığı, Akademisyen Doç. Dr. Seçkin Çelik'in konuşmacı olduğu "Bülent Ecevit'i Anmak ve Anlamak" söyleşisi gerçekleştirildi. Ardından Bolu Bölge Tiyatrosu Kurucusu Onur Yamak ile şiir dinletisi yapıldı.




