Euronews'e göre, bugün 8 Ağustos Dünya Kedi günü. Dokuz bin yıldan uzun süredir insanlarla iç içe yaşayan ve bilim insanlarının, insan ırkının ilk evcilleştirdiği hayvan olduğunu öne sürdüğü kedilerin günü. Antik Mısır'da başlayan kedi-insan ilişkisinde bugün gelinen noktada kediler, en çok sahiplenilen ve hayatımızın içinde olan hayvan türü.

Peki 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü fikri nereden çıktı ve ne anlama geliyor?

ULUSLARASI KEDİ GÜNÜ NEDİR?

Uluslararası Kedi Günü Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatıldı ve 2002 yılından beri 8 Ağustos'ta kutlanıyor. Bugünün amacı dünya üzerinde önemli nüfusa sahip kedilerin sorunları hakkında farkındalık kazanmak ve onların hayatlarına katkı sağlamak için sorunların çözümü üzerinde düşünmek.

IFAW ve diğer hayvan hakları kuruluşları 8 Ağustos Uluslararası Kedi Günü'nü, barınaklarda bakıma muhtaç, zorlu yaşam koşullarıyla mücadele eden, şiddet gören kediler hakkında insanları bilinçlendirmek üzere tasarladı.

Kentsel dönüşümlerle yaşam alanlarından olan ve iklim değişikliğiyle hayatları daha da zorlaşan, insanlardan şiddet gören, aç ve susuz kalan, yuvalarından sokağa terk edilen, hasta ya da yaralı olarak yardım ve yuva bekleyen, insanların en eski dostu için özel bir gün hedeflendi. Bu noktada Uluslararası Kedi Günü, kedilerin yaşam kalitesini artırmak için harekete geçilmesi gereken bir gün olarak kabul ediliyor.