İyi Parti'de ardı arkası kesilmeyen istifaların altında, yerel seçimlerde işbirliğinden yana olan isimlere Genel Merkez tarafından istifa baskısı yapıldığı konuşuluyordu. 

İddiaların odağındaki İYİ Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu, söylenenleri doğruladı. 

Kavuncu, Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu’nu aradığını belirtti ve Sözcü gazetesine şu açıklamayı yaptı:

“İl Başkanımız Faruk Köylüoğlu’nu aradım. Partimizin aldığı kararla alakalı farklı bir düşünceniz varsa bunu da eğer bu şekilde dile getirecekseniz, yani partinin almış olduğu kararı uygulayamayacaksanız o zaman genel başkanımızın da bilgisi dahilinde bu şartlar altında çalışmamızın mümkün olmayacağını söyledim. Partimizin seçimlere kendi adaylarımızla katılacağımız yönündeki netliğimizi, kararlılığımızı da göstermiş olduk. Partimizin kararı net. Bunu uygulama konusunda da kararlıyız. Bazılarının blöf yaptığımız, pazarlık konusu yaptığımız şeklindeki iddialarının da gerçekçi olmadığını bu uygulamalarımız da ortaya koyuyor. Genel Başkanımız Meral Akşener’in de açıkladığı gibi kendi adaylarımızla seçime katılacağız. Buna Ankara ve İstanbul da dahil.”

ANKARA İL BAŞKANI İŞBİRLİĞİNİ SAVUNUP İSTİFA ETMİŞTİ

Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, partisinin kararını doğru bulmadığını söyleyerek, istifa etmemesi halinde genel merkez tarafından görevden alınacağının kendisine söylendiğini açıklamıştı. Seçim işbirliği halinde bazı ilçe belediyelerini alabileceklerini kaydeden Köylüoğlu, “İşbirliği yapılmamasının AKP’nin işine yarayacağını” belirterek istifa etmişti.