Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsaldaki mahalleleri gezerek, çiftçiye eğitim vermeye başladı.

Belediye, ‘Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Programı’ kapsamında kırsal mahallelerde üretim yapan çiftçiye destek vermeye devam ediyor. ‘Birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız’ anlayışı çerçevesinde çalışmalarına devam eden ve ‘Tarımsal Kalkınma Projesi’ni yaşama geçiren Belediye, bu çerçevede ilçenin kırsal mahallelerini gezerek, çiftçiye eğitim vermeye başladı. 

Buca’ya bağlı Karacaağaç, Kırıklar, Kaynaklar, 29 Ekim, Belenbaşı ve Doğancılar kırsal mahallelerinde dün başlayan eğitimlerin bugün tamamlanması planlanıyor. Köy meydanına konumlandırılan eğitim TIR'ında çiftçilere, ‘Toprak numunesi nasıl alınır’, ‘Yaprak numunesi nasıl alınır’, ‘Organomineral gübreler hakkında bilgiler’ başlıkları altında eğitimler veriliyor. Eğitimler interaktif sürdürülürken, soru cevap bölümü ile tamamlanıyor. 

60 TON ARPA DAĞITILMIŞTI

Çalışmalar kapsamında daha önce çiftçiye tohum, fidan ve işgücü desteği sunan Buca Belediyesi, köylerde etkinliğini yitirmiş olan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne de destek olmuştu. Öte yandan geçen haftalarda, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Buca’nın kırsal mahallelerinde hayvancılıkla uğraşan 60 üreticiye, 9 tona varan yemlik arpa desteği verilmişti.